Is het de moeite waard om de centrale verwarming door te spoelen?

In de perfecte wereld moet elke 5 tot 6 jaar een stroomspoeling (of een andere spoeling) worden uitgevoerd, dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van het water van verwarmingssystemen op een hoog niveau wordt gehouden en schade aan metalen componenten wordt voorkomen, evenals de ontwikkeling van verstoppingen. Hoe vaak moet u de centrale verwarming doorspoelen? Dit hangt af van het materiaal waaruit uw radiatoren zijn gemaakt, de leeftijd en het type van uw ketel en de hardheid van uw water.

Is het de moeite waard om de centrale verwarming door te spoelen?

In de perfecte wereld moet elke 5 tot 6 jaar een stroomspoeling (of een andere spoeling) worden uitgevoerd, dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van het water van verwarmingssystemen op een hoog niveau wordt gehouden en schade aan metalen componenten wordt voorkomen, evenals de ontwikkeling van verstoppingen. Hoe vaak moet u de centrale verwarming doorspoelen? Dit hangt af van het materiaal waaruit uw radiatoren zijn gemaakt, de leeftijd en het type van uw ketel en de hardheid van uw water. Het korte en algemeen overeengekomen antwoord is dat u uw radiatoren elke 5 tot 6 jaar moet doorspoelen. MAAR omdat power flushing een manier is om uw systeem te onderhouden, moet u eerst een paar vragen stellen.

Het resultaat van stroomspoeling is dat de ketel en de rest van de cv-installatie efficiënter worden. Dit gebeurt in feite omdat er een betere circulatie door het systeem is en de ketel niet zo hard hoeft te werken om het huis en het water te verwarmen. Daarom is het algemene resultaat dat u geld bespaart op uw gasrekeningen. Krachtspoeling werkte niet en verwijderde niet al het slib Krachtig spoelen heeft limieten en op echt slecht slibsystemen zal het niet werken.

Open geventileerde systemen en microborussystemen moeten over het algemeen met POEDER WORDEN GESPOELD voor betere resultaten. Lees ook meer over slibvlok, waar standaard krachtspoeling zeer weinig effect op heeft. Een power flush is een grondige reiniging van uw cv-installatie die tot doel heeft slib, vuil en puin uit de leidingen te verwijderen. Dus is powerflushing het waard? Het antwoord hierop hangt af van hoe getroffen uw verwarmingssysteem is.

Als het hele systeem tekenen van slechte circulatie vertoont, of als u meer dan twee van de hierboven genoemde tekens opmerkt, dan is een powerflush waarschijnlijk het geld dat u betaalt waard. Als echter slechts enkele radiatoren last hebben van koude plekken, zal het waarschijnlijk veel sneller en gemakkelijker zijn om de radiatoren van de muur te halen en ze afzonderlijk door te spoelen. Voor alle zekerheid is het echter de moeite waard om advies te vragen aan een expert in powerflushing. De prijs die u betaalt, is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van het verwarmingssysteem en de hoeveelheid reinigingschemicaliën die nodig zijn om het systeem schoon te spoelen.

Toch zou u weg moeten kunnen komen met het spoelen van uw radiatoren elke 8 tot 10 jaar, afhankelijk van de kwaliteit van de materialen die in uw systeem worden gebruikt. Het wordt aanbevolen om een systeem door te spoelen voordat een nieuwe ketel wordt gemonteerd, sommige fabrikanten staan erop dat ze worden uitgevoerd als onderdeel van hun garantiebeleid. Helaas is powerflushing een vrij duur proces en zou je er maar één moeten hebben als je het echt nodig hebt. Doorspoelen kan de efficiëntie van uw systeem verbeteren en het effectief laten werken, maar het kan geen kleppen repareren die zijn gebroken als gevolg van bijvoorbeeld slib in het systeem.

Na verloop van tijd kan corrosie leiden tot roest en ander vuil dat zich in uw centrale verwarmingssysteem ontwikkelt, wat problemen veroorzaakt. Hoeveel vuil zich ophoopt in uw systeem hangt voornamelijk af van het type metaal dat wordt gebruikt voor uw warmtewisselaar (koperen warmtewisselaars corroderen niet zo snel als het staal in uw radiatoren) en of leidingen kwetsbaar zijn omdat er verschillende metalen in de verbindingen zijn gebruikt. Een oude of standaard ketel kan eenvoudig worden doorgespoeld, aangezien de ingenieur een ongelooflijk krachtige pomp rechtstreeks op het systeem zal aansluiten. Als uw centrale verwarmingssysteem verstopt is met slib, vuil, kalk, stof en ander vuil, kan een ingenieur het probleem oplossen door een gespecialiseerde machine te gebruiken om chemicaliën onder hoge druk door uw leidingen, radiatoren en ketel te pompen om de verstopping op te heffen.

De ingenieur kan een chemische stof aan het systeem toevoegen om slib af te breken voordat de apparatuur wordt aangesloten en het spoelproces begint. Na verloop van tijd kan uw cv-installatie in de problemen komen wanneer zich vuil ophoopt. Gemiddeld wilt u tussen de £350 en £1200 betalen voor een powerflushing en daarom moet u ervoor zorgen dat uw systeem profiteert van het proces voordat u een afspraak boekt, maar vergeet niet dat u altijd rondkijkt voor de goedkoopste offerte om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke prijs krijgt. Als er een kapot onderdeel in uw ketel zit, of elders in uw cv-installatie, zal stroomspoeling dit niet repareren.

.

Leave Reply

All fileds with * are required