Wat is de meest efficiënte vorm van centrale verwarming?

Geothermische systemen bieden het meest efficiënte type verwarming. Ze kunnen de verwarmingsrekeningen met maximaal 70 procent verlagen.

Wat is de meest efficiënte vorm van centrale verwarming?

Geothermische systemen bieden het meest efficiënte type verwarming. Ze kunnen de verwarmingsrekeningen met maximaal 70 procent verlagen. Over het algemeen zijn ovens de meest efficiënte van de verwarmingssystemen, vooral als u aardgas heeft. Ze werken door lucht te verwarmen met een component die een warmtewisselaar wordt genoemd en deze via een kanaalsysteem het huis in te duwen, met behulp van een ventilator (vaak aangeduid als een ventilator).

Naast het feit dat ze een hoog rendement hebben, is een van de grootste voordelen van ovens de relatieve betaalbaarheid. Zonneverwarming is het meest efficiënte huisverwarmingssysteem op alle drie de criteria, en elektrisch is het minst efficiënt en minst betaalbaar. Als u wilt weten waarom elektrische verwarming zo inefficiënt en duur is, of hoe u kunt besparen op elektrische verwarming, zie mijn pagina Energiezuinige elektrische kachels. Geniet van het lezen van de nieuwste doe-het-zelfartikelen en bespaar geld? Het meest voorkomende type brandstof dat wordt gebruikt om een huis te verwarmen, is aardgas.

Het wordt gebruikt in ongeveer 60% van de Amerikaanse huizen (energie, gov). Ovens kunnen verschillende brandstoffen gebruiken om warmte te creëren. aardgas is het meest voorkomende type brandstof, maar sommige ovens werken op propaan, stookolie of elektriciteit. Als u een oven heeft met een AFUE-classificatie van minder dan 80%, overweeg dan om uw apparaat te vervangen voor een efficiëntere oven.

. Lees meer over gasovens en hoe u energie en geld kunt besparen met onze gids voor probleemoplossing voor ovens. Ketels zijn genoemd naar hun doel, ook al verwarmt het water in het gesloten vat niet noodzakelijk aan de kook. Ovens dragen warmte in warme lucht, terwijl ketelsystemen worden gemaakt om eerst water te verwarmen, dat vervolgens de warmte verdeelt terwijl het door radiatoren door het hele huis stroomt.

Woonketels zullen aardgas of stookolie gebruiken, maar propaan, biodieselmengsels en elektriciteit kunnen ook worden gebruikt. In plaats daarvan werken ze via een pomp die water van leidingen naar radiatoren en vervolgens van kamer naar kamer circuleert. Als u op zoek bent naar aanpassingen in uw huis, het is gemakkelijker om „zone-thermostaten” en bedieningselementen voor individuele kamers te installeren met behulp van een warmwatersysteem zoals een ketel, vaak een hydronisch systeem genoemd, in plaats van een geforceerd luchtsysteem. Als u HVAC-zones wilt en geen ketel hebt, overweeg dan kanaalloze mini-splitsystemen.

Ketels hebben een gemiddeld rendement van 50-90%, waardoor ze iets minder efficiënt zijn dan ovensystemen. De levensverwachting loopt echter ongeveer hetzelfde op 15-30 jaar. Het grootste nadeel van de ketel is de hoge installatiekosten en het risico van bevriezing van leidingen. Het nationale gemiddelde van de elektriciteitskosten is 12¢ kWh voor elektriciteit.

Wanneer u uw ruimteverwarming gebruikt, kost dit u 18¢ per uur. Na overmatig gebruik op korte termijn zullen uw elektriciteitskosten de oorspronkelijke aankoopprijs ver overschrijden. Dit is iets om te overwegen voordat je deze winter de verwarming inschakelt. Als u ruimteverwarmingstoestellen gebruikt, is de meest efficiënte methode om er de hele tijd in de buurt te blijven en ervoor te zorgen dat uw cv-installatie is uitgeschakeld.

Hoewel elektriciteit zeer efficiënt is (het meeste wordt gebruikt voor directe verwarming), maken de hoge elektriciteitskosten het duurder om te gebruiken in vergelijking met verbrandingstoestellen. Niets is romantischer of verwarmender dan een houtgestookte open haard op een koude winternacht. Het ziet er misschien geweldig uit, maar qua opwarming heeft een open haard niet de beste efficiëntie. Je loopt ook het risico je binnenlucht te vervuilen.

Als de haard geen glazen deur heeft, verliest een haard over het algemeen meer warmte dan hij biedt. Als u in een meer landelijke omgeving woont, is houtverwarming niet alleen leuk, maar ook logisch. Nieuwe generaties hout- en pelletverwarming (gecertificeerd door de EPA) zijn schoner, efficiënter en kunnen betrouwbare verwarming bieden. De kwaliteit van de binnenlucht, efficiëntie, temperatuurregeling en algemene comfortvoorkeuren zijn allemaal dingen waarmee u rekening moet houden voordat u de oven aanzet of in plaats daarvan besluit de thermostaat in te schakelen.

Als u een modern houtgestookt apparaat heeft, is de beste manier om uw verwarmingsefficiëntie te maximaliseren met een soort circulatiesysteem. Als u een houtkachel of open haard heeft, moet u deze elk jaar laten reinigen en inspecteren. Dit jaarlijkse onderhoud is ook nodig voor andere verwarmingssystemen. Warmtepompen worden gebruikt om het huis zowel te verwarmen als te koelen.

Ze kunnen dit doen door warmte uit de omringende lucht te halen om het huis te verwarmen. Het koelmiddel absorbeert de warmte en gaat vervolgens door een compressor, totdat het de warmte naar binnen afgeeft via een ventilatorsysteem. De twee meest voorkomende typen zijn luchtbron en grondbron (de derde soort is geothermie). Je denkt misschien niet dat er warmte beschikbaar is als het koud is, maar warmtepompen kunnen zelfs warmte onttrekken aan temperaturen zo laag als -15° C.

Het maakt gebruik van dezelfde technologie die uw koelkast gebruikt om warmte van binnenuit af te voeren en deze via de spoelen aan de achterkant af te geven. In wezen wordt het koelmiddel zoveel kouder dan de buitenlucht dat de warmte wordt geabsorbeerd en vervolgens binnenshuis wordt afgegeven. Lucht-warmtepompen zijn het meest voorkomende type warmtepomp. Ze zijn verkrijgbaar in een kanaalloze versie (bekend als kanaalloze mini-split) voor diegenen die HVAC-zones in huis wensen.

In termen van energie-efficiëntie zijn warmtepompen meestal een slimmere oplossing in meer gematigde klimaten waar de temperatuur niet onder het vriespunt daalt. Ze zijn een energiezuinig alternatief voor woningen met matige verwarmings- en koelbehoeften. Hoewel verwarmingssystemen en brandstoftypen een groot verschil kunnen maken, is de beste manier om energie en geld te besparen door uw apparatuur goed te onderhouden en uw huis te isoleren. Met strategisch gebruik van thermostaatinstelling, isolatie, ventilatie en goed onderhoud, kunt u ongeveer 30% besparen op uw verwarmingsrekening, terwijl u ook energieverspilling vermindert.

Voordat u een verwarmingssysteem installeert of vervangt, moet u eerst de isolatie van uw huis verbeteren. Door de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren, kunt u in aanmerking komen voor een kleinere eenheid, wat geld en energie bespaart. Leer hoe u uw huis winterklaar kunt maken. We werken met alle soorten verwarmingssystemen.

Als u iets wilt laten installeren, helpen we u bij het kiezen uit het assortiment kwaliteitsproducten dat we aanbieden voor installatie. Voor sommige van onze klanten is het hebben van een gasoven het meest logisch. Voor anderen is een warmtepomp of kanaalloze mini-split-eenheid het beste. Het hangt allemaal af van uw huis, dus bel ons voor uw gratis verwarmingsadvies.

U kunt uw verstopte toilet vaak zelf repareren, maar er zijn momenten waarop u een professional moet bellen. Onze gids hier heeft je gedekt. Zijn uw energierekeningen te hoog? Als dat zo is, ben je niet de enige, omdat veel Amerikanen op zoek zijn naar manieren om op elke mogelijke manier geld te besparen op hun maandelijkse uitgaven. Wist u dat u uw huis en wederverkoopwaarde kunt verbeteren zonder veel geld uit te geven? Hier zijn ideeën voor woningrenovatie met een beperkt budget.

De laatste besparingen rechtstreeks in uw inbox. Het meest efficiënte en kosteneffectieve verwarmingssysteem zal altijd degene zijn die een zekere mate van stralingswarmte biedt. In vergelijking met convectie gaat stralingswarmte langer mee en wordt deze niet beïnvloed door luchtbeweging, en toch doet het even geweldig werk om ons gezellig te houden. Maar hoe werkt het eigenlijk, en wat maakt het zo efficiënt?.

In een klimaat met zeer koude winters, zoals het hoge noordpoolgebied of de Canadese praries, zal hun efficiëntie ongeveer hetzelfde zijn als elektrische warmte op die superkoude dagen, maar anders beter dan elektrische warmte. Zonne-energie is echt de meest efficiënte optie voor huisverwarming - als je een manier kunt vinden om het voor je te laten werken. Als uw muren goed geïsoleerd zijn, komt de relatieve efficiëntie tussen geforceerde lucht en radiatoren waarschijnlijk „neer (woordspeling bedoeld) op de AFUE van de ketel vs. Omdat buitenmuren zijn waar warmte ontsnapt, vermoed ik dat je wat efficiëntie verliest aan dat warmteverlies en dit maakt radiatoren waarschijnlijk iets minder efficiënt dan geforceerde luchtverwarming.

Op de ENERGY STAR-site vindt u spreadsheets met een lijst van alle ENERGY STAR-gekwalificeerde fabrikanten van olie- of aardgassystemen, die u kunnen helpen uw zoekopdracht te verfijnen tot fabrikanten en modellen die aan uw efficiëntiecriteria voldoen. Ik ben bang dat ik niet zo bekend ben met de toepassing van water op luchtwarmtewisselaars in ovens, maar er zijn LP combi-ketels in het 95% AFUE-bereik, dus het zou zeker een efficiënte keuze zijn. Als u deze filters niet op tijd vervangt, kan uw systeem harder werken, wat uw verwarmingsrekening verhoogt en de efficiëntie verlaagt. Overweeg om een warmtepomp te installeren als dit een haalbare optie voor u is, werk uw oven bij als u over de middelen beschikt, of neem een paar eenvoudige stappen om uw warmte-efficiëntie te maximaliseren en geld te besparen.

Zelfs als het een investering vooraf vereist, bespaart u in de loop van de tijd geld, want hoe efficiënter een verwarmingssysteem is, hoe minder energie het nodig heeft om te werken, en dit kan zich vertalen in lagere verwarmingsrekeningen. Elektriciteit is duur voor het verwarmen van een huis vanwege de kosten voor het opwekken en distribueren ervan, daarom wordt het als inefficiënt ervaren. Sommige installateurs slaan de stap van het installeren van de outdoor reset over, hetzij omdat ze niet beseffen hoe belangrijk het is voor energie-efficiëntie, of omdat ze aannemen dat de klant niet beter weet en het voor hen een stap minder is. Aardgas is per definitie in het algemeen efficiënter dan elektriciteit, dus als dat is waar u voor gaat en uw huis nog niet compatibel is met aardgas, neem dan contact op met uw plaatselijke gasbedrijf om erachter te komen of conversie naar aardgas mogelijk is.

.

Leave Reply

All fileds with * are required