Wat is de goedkoopste vorm van centrale verwarming?

Geothermische warmtepompen zijn misschien wel de meest efficiënte methoden om uw huis te verwarmen. Environmental Protection Agency (EPA), geothermische warmtepompen kunnen de energiekosten met bijna 50% verlagen in vergelijking met traditionele brandstofverwarmingssystemen (zoals een gasoven of ketel).

Wat is de goedkoopste vorm van centrale verwarming?

Geothermische warmtepompen zijn misschien wel de meest efficiënte methoden om uw huis te verwarmen. Environmental Protection Agency (EPA), geothermische warmtepompen kunnen de energiekosten met bijna 50% verlagen in vergelijking met traditionele brandstofverwarmingssystemen (zoals een gasoven of ketel). Geothermische warmtepompen, of grondwarmtepompen, werken door warmte uit de grond te halen en deze in uw huis te pompen. De aarde bevat van nature warmte, en geothermische warmtepompen gebruiken ondergrondse leidingen gevuld met koelmiddel om de warmte op te vangen en te gebruiken om uw huis te verwarmen.

Geothermische warmtepompen zijn misschien wel de meest efficiënte verwarmingsoptie voor uw huis. Ze hebben echter wel hoge installatiekosten. Dit zijn de voor- en nadelen. Standaard warmtepompen, of luchtbronwarmtepompen, zijn het meest voorkomende type warmtepompen in de VS.

Ze werken en lijken op centrale airconditioners, maar bieden zowel verwarming als koeling. Net zoals centrale AC-units en geothermische warmtepompen, gebruiken ze de dampcompressiekoelcyclus om uw huis te verwarmen en te koelen. Het zijn „split-systemen”, waaronder een binnenunit en een buitenunit die koelmiddel met elkaar uitwisselen om uw huis te verwarmen en te koelen. Net als geothermische warmtepompen hebben luchtbronunits een klein risico op koelmiddellekkage, wat schadelijk kan zijn voor het milieu en uw gezondheid.

In tegenstelling tot geothermische warmtepompen hebben luchtbroneenheden lagere installatiekosten omdat er geen graafwerkzaamheden nodig zijn. Gasovens zijn het meest voorkomende type verwarmingssysteem in de VS. Ze komen het meest voor in klimaatzones met vriestemperaturen, zoals het Midwesten en het Noorden van de VS,. Er zijn verschillende capaciteiten, efficiënties, snelheden en andere functies beschikbaar op gasovens.

Ze hebben echter allemaal dezelfde functie: aardgas verbranden om de lucht in uw huis te verwarmen. Gasovens werken door aardgas of propaan in een brander te verbranden. Een warmtewisselaar, die zich boven de brander bevindt, verzamelt de warmte van de verbranding. Vervolgens zuigt de blower koele lucht uit uw huis aan en blaast deze over de warmtewisselaar.

Gasovens met een hoog rendement hebben secundaire warmtewisselaars die extra warmte uit de uitlaat terugwinnen om uw huis verder te verwarmen. Als zodanig kosten ze meestal meer. Naast een gasgestookte oven, zou je ook een elektrische oven kunnen kopen. Elektrische ovens gebruiken echter veel meer energie om te werken.

Als zodanig zijn hun jaarlijkse energiekosten aanzienlijk hoger dan die van gasovens. Houd er rekening mee; gasovens hebben geen manier om uw huis in de zomer te koelen zoals warmtepompen dat doen. Daarom moet u een airconditioner kopen om te combineren met een gasoven als u zowel verwarming als koeling in uw huis wilt. Gasovens verbranden aardgas om uw huis te verwarmen.

Aardgas brandt relatief schoon, maar heeft nog steeds een kleine impact op het milieu. In ijskoude winters zijn ze echter de beste en goedkoopste manier om je huis lekker warm te houden. Voordat de efficiëntie van gasovens werd geperfectioneerd, waren gasketels voor woningen het meest voorkomende verwarmingssysteem (na houtkachels). Tegenwoordig zijn ketels nog steeds gebruikelijk, maar meestal hebben nieuwe huizen ze niet vanwege hun hogere kosten vooraf.

Net als gasovens vereist het Federal Energy Management Program (FEMP) minimale efficiëntie-eisen voor ontwerpen van nieuwe residentiële ketelsystemen. Dit betekent dat huiseigenaren ten minste 84% AFUE-beoordeling kunnen verwachten op een nieuw ketelsysteem; het maximale rendement voor een gasboiler is ongeveer 96% AFUE. Gasketels hebben ook elektrische tegenhangers. Net als elektrische ovens zijn elektrische boilers echter veel duurder in gebruik dan aardgasverbrandingssystemen.

Gasketels werken op dezelfde manier als gasovens omdat ze aardgas verbranden om uw huis te verwarmen. De manier waarop de warmte wordt uitgewisseld met de lucht in uw huis verschilt echter. Ketels zorgen voor een zeer gelijkmatige warmteverdeling in huis, plus ze drogen de lucht minder uit dan gasovens. Gasketels hebben hogere kosten vooraf dan de meeste verwarmingssystemen, maar hebben lage energiekosten en een uitstekende warmteverdeling.

Gebruik de onderstaande tabel als referentie voor de belangrijkste voor- en nadelen van gasketels. De meeste huiseigenaren gebruiken een centrale verwarming om hun huizen warm te houden in de winter. Als u echter een tochtige kamer heeft of een ruimte die altijd te koud is, kunt u een beroep doen op ruimteverwarmingstoestellen. Ruimteverwarmingstoestellen zijn een veilige en effectieve manier om uw huis te verwarmen, en u kunt ze gebruiken om een deel van het werk van uw HVAC-systeem uit te voeren.

De verschillende ruimteverwarmingstoestellen zullen in kosten variëren afhankelijk van hun verwarmingscapaciteit gemeten in BTU's (British Thermal Units) en verschillende andere factoren, zoals het montagetype voor convectieverwarmers. Over het algemeen is het verwarmen van uw huis met een aardgasoven de goedkoopste manier om warm te blijven tijdens de wintermaanden. Elektriciteit is meestal aanzienlijk duurder dan gas, dus zelfs de meest efficiënte kachels zullen een grotere afvoer van uw zakboek zijn dan een traditionele oven. De situatie van iedereen is echter anders en er zijn scenario's waarin het gebruik van elektrische kachels u geld bespaart.

Een moderne combi-gasketel werkt op ongeveer 90% efficiëntie, terwijl een elektrische radiator 100% efficiënt is. Dat betekent dat als u de kachels selectief gebruikt om slechts één of twee kamers tegelijk te verwarmen terwijl u de andere met rust laat, het efficiënter is dan de centrale lucht laten draaien en het hele huis verwarmen. Deze flexibiliteit is vooral handig in de zomer wanneer het te warm is voor centrale verwarming, maar u uw handdoeken nog steeds moet drogen. Daarom zou u in staat moeten zijn om een weloverwogen en meest kosteneffectieve oplossing te maken voor de specifieke behoeften van uw huis.

Plintverwarmers zijn vaak aangesloten op een centrale thermostaat die meerdere verwarmingselementen tegelijk kan bedienen, zodat u meerdere kamers kunt verwarmen in plaats van slechts één tegelijk. Dit is een stuk goedkoper dan het aanschaffen van zowel een airconditioner als een oven voor uw centrale luchtsysteem met kanalen. Met een duel op brandstof verwarmd handdoekenrek hebt u de keuze om uw handdoekenrek aan te laten sluiten met de rest van de centrale verwarming, of onafhankelijk elektriciteit te gebruiken. Het is echter veel minder storend dan de installatie van een standaard cv-installatie, omdat er geen leidingen bij betrokken zijn.

Elke ruimteverwarmer verwarmt slechts één kamer van het huis, terwijl een centraal luchtsysteem altijd het hele huis verwarmt. We zien vaak huizen met standaard centrale verwarmingssystemen, maar met duelbrandstof verwarmde handdoekrekken in badkamers en keukens. Verdamperspiralen verminderen daarentegen de druk op de koelmiddelen, waardoor ze terug kunnen gaan van vloeibare vorm naar een gas. Gewoon een ruimteverwarmer aanzetten om je slaapkamer's nachts warm te houden terwijl je de rest van het huis koud laat worden, is een stuk goedkoper dan's nachts de centrale lucht's nachts laten draaien en het hele huis verwarmen.

Als het gaat om het verwarmen van uw huis, zijn wat het goedkoopst wordt op korte en lange termijn twee heel verschillende dingen. Thermostatische radiatorkleppen (TRV's), Voor standaard centrale verwarmingssystemen is het installeren van TRV's op uw radiatoren een andere manier om uw verwarmingssysteem op de hoogte te houden. .

Leave Reply

All fileds with * are required