Welk centraal verwarmingssysteem gebruikt een spruitstuk?

Spruitstukken zijn in wezen de regelhubs voor centrale verwarmingssystemen, met name vloerverwarming (UFH). Centrale verwarmingsspruitstukken zijn ideaal voor radiatoren, sleufverwarming of vloerverwarming.

Welk centraal verwarmingssysteem gebruikt een spruitstuk?

Spruitstukken zijn in wezen de regelhubs voor centrale verwarmingssystemen, met name vloerverwarming (UFH). Centrale verwarmingsspruitstukken zijn ideaal voor radiatoren, sleufverwarming of vloerverwarming. Dit distributiespruitstuk is ideaal voor warmtepomptoepassingen of warmtebronnen op hoge temperatuur met vooraf geregelde temperatuur. Topway WRAS goedgekeurde spruitstukken die geschikt zijn voor verwarmings- en warmwatertoepassingen zijn beschikbaar.

Verdeelstukaansluitadapters, recht en haaks, bieden een oplossing voor uw installatievereisten. Deze vorm van individuele ruimtezonering, met name met behulp van een programmeerbare kamerthermostaat met tijd en twee niveaus van temperatuurregeling (comfort en energiebesparing) verhoogt de energie-efficiëntie van een verwarmingssysteem aanzienlijk, waardoor gemakkelijker kan worden voldaan aan deel L van de bouwvoorschriften ( Behoud van brandstof en energie) en Best Practice (GPG 301, 302 en GIL 59 ChESS). Ze zijn echter niet hetzelfde als uw verwarmingsregelaars, dus ze hoeven niet per se te worden geplaatst voor dagelijks gebruik. De leidingen komen beide terug naar de kranen op het spruitstuk en er kunnen aanpassingen worden gedaan om ervoor te zorgen dat er een gelijke stroom naar elke zone is, vanwege de verschillende pijplengtes, en er kan ook een motor op de kraan op de onderste rij zitten, zodat de zone kan worden uitgeschakeld wanneer er in dat gebied geen warmte meer nodig is.

. Als de radiatoren zo groot zijn dat ze op dezelfde aanvoertemperatuur werken als de vloerverwarming, dan is het heel goed mogelijk om radiatoren en vloerverwarmingscircuits op hetzelfde spruitstuk te combineren, maar er moet voor worden gezorgd dat het systeem in evenwicht wordt gebracht, aangezien de radiatoren veel minder weerstand kunnen hebben dan de vloer. verwarmingscircuits en krijgen daarom het leeuwendeel van de warmte, waardoor de vloerverwarmingscircuits minder dan effectief aanvoelen. Als u beneden vloerverwarming heeft en radiatoren boven, heeft u mogelijk geen spruitstuk nodig voor het radiatorcircuit als het in een parallelle configuratie is aangesloten.

Het spruitstuksysteem is even effectief bij gebruik met radiatoren of met een combinatie van radiatoren en vloerverwarming. Maincor levert leidingsystemen voor sanitair, verwarming, vloerverwarming, evenals gespecialiseerde buisproducten voor ketel- en witgoedfabrikanten. Het is waarschijnlijk dat uw vloerverwarmingsspruitstuk wordt gespecificeerd door uw installateur of het bedrijf waar u het koopt, maar als het gaat om het ontwerpen van uw zelfbouw of uitbreiding met vloerverwarming, het is belangrijk om enkele belangrijke dingen in gedachten te houden als het gaat om het spruitstuk. Type 3 verwarmingsspruitstuk Voor vloerverwarming kunt u een verdeelstuk type 2 gebruiken, maar dan met toevoeging van een secundaire pomp (voor de langere leidingen) en een temperatuurregelaar (voor de verlaagde bedrijfstemperaturen).

Bij gebruik van een radiatorverdeelsysteem met meerdere thermostaten is er de mogelijkheid om radio- of bedrade thermostaten te gebruiken, in combinatie met thermische actuatoren en een bedradingscentrum om een nauwkeurige temperatuurregeling over het verwarmingssysteem te bieden. Hij werkt samen met architecten, bouwers, zelfbouwers en renovators, en ontwerpt en projectbeheert de installatie van ventilatie- en verwarmingssystemen om het meest energiezuinige en kosteneffectieve resultaat voor elk huis te bereiken. Een uitgebreid assortiment meerlagige buizen, persfittingen, verwarmingsspruitstukken, vloerverwarmingssystemen, verwarmingsregelaars en sanitairverdeelstukkenREMS, Emmeti, ESI-bedieningselementen, pomphuis, warmtemiser, Omnie, Circoflo en FloPlast. De tweede overweging is de nabijheid van de warmtegenerator (ketel of warmtepomp) tot het spruitstuk.

Een vloerverwarmingsspruitstuk bestaat in feite uit twee rijen kranen die water naar afzonderlijke leidingcircuits laten stromen die in afzonderlijke ruimtes (zones) in de vloer zijn geïnstalleerd, zodat die gebieden kunnen worden uitgebalanceerd en individueel kunnen worden geregeld. Vloerverwarmingsspruitstukken kunnen vrij veel ruimte innemen en het is belangrijk dat ze toegankelijk zijn voor service en inspectie.

Leave Reply

All fileds with * are required