Welk type centrale verwarming is het beste?

Geothermische systemen bieden het meest efficiënte type verwarming. Ze kunnen de verwarmingsrekeningen met maximaal 70 procent verlagen.

Welk type centrale verwarming is het beste?

Geothermische systemen bieden het meest efficiënte type verwarming. Ze kunnen de verwarmingsrekeningen met maximaal 70 procent verlagen. Net als andere soorten warmtepompen zijn ze ook zeer veilig en milieuvriendelijk in gebruik. Over het algemeen zijn ovens de meest efficiënte van de verwarmingssystemen, vooral als u aardgas heeft.

Ze werken door lucht te verwarmen met een component die een warmtewisselaar wordt genoemd en deze via een kanaalsysteem het huis in te duwen met behulp van een ventilator (vaak een ventilator genoemd). Naast het feit dat ze een hoog rendement hebben, is een van de grootste voordelen van ovens de relatieve betaalbaarheid. Elektrische kachels die worden aangedreven door de belangrijkste elektriciteitsvoorziening zijn zeer efficiënt in termen van hoe ze energie omzetten in warmte. Elektrische kachels zijn zelfs 100% efficiënt.

Centrale verwarming op gas is minder efficiënt dan dit, waarbij de meeste werken in en ongeveer 90% efficiëntie, wat redelijk goed is. Olie is een uiterst efficiënte brandstof, dus je krijgt meer waar voor je geld (letterlijk echt) dan met andere brandstoffen en als je geen toegang hebt tot gas en elektriciteit, is dit een geweldig alternatief voor het verwarmen van je huis. Ketels kunnen ook een langere levensduur van het apparaat hebben dan een oven, vooral als u ze goed onderhoudt en net als vloerverwarmingsopties zorgen ze voor stofvrije verwarming door het hele huis. Zelfs als het buiten vriest, blijft de grond onder het oppervlak op een vrij regelmatige en constante temperatuur (ongeveer 11-12°C), wat betekent dat de warmtepomp het hele jaar door kan worden gebruikt.

Als uw verwarmingssysteem soepel lijkt te werken, maar uw energierekening in de winter elk jaar duurder wordt, heeft u waarschijnlijk een probleem. Ministerie van Energie, verwarmingskosten zijn verantwoordelijk voor ongeveer 30% van de typische energierekening voor thuis, meer dan enig ander „systeem in huis”. Het verschil tussen gas en centrale verwarming op LPG is dat de LPG-optie rechtstreeks aan uw deur wordt afgeleverd en in een tank wordt opgeslagen, en niet wordt binnengeleid vanuit de Noordzee of van een ver ver land waar u waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord - u kunt het zelfs in kleinere bussen krijgen voor uw barbecue. Het gaat meer om het veranderen van gewoontes en het verminderen van het energieverbruik door gedragsveranderingen zoals het uitschakelen van de centrale verwarming en andere elektronische apparaten's nachts, of wanneer er niemand thuis is.

Net als bij LPG-ketelsystemen, oliegestookte ketels zijn een geweldige manier om uw huis te verwarmen als u niet op het gasnet bent aangesloten en dezelfde bedieningselementen hebben als een moderne gasgestookte ketel. Als je dit combineert met hernieuwbare elektriciteitsopwekking, zullen de bedrijfskosten nog lager zijn, vooral als je de hele winter een windturbine gebruikt, wanneer je meer verwarming nodig hebt. Ondanks dat veel ketels een zelfreinigende functie hebben, moet u de warmtewisselaar regelmatig reinigen om uw biomassaketel te allen tijde optimaal te laten werken. Vloerverwarmingssystemen verdelen de warmte via een film of mat onder uw vloer (of via een hydraulisch systeem, dat verwarmd water door leidingen van de ondervloer verplaatst).

De meest populaire verwarmingssystemen, vooral in Noord-Californië, zijn aardgas- of elektrische ovens. Hoewel sommige zuidoostelijke mensen weg kunnen komen met het openen van een paar ramen of het aantrekken van een trui, zijn verwarmingssystemen vaak nog steeds nodig voor inwoners van het zuidoosten van de Verenigde Staten. Sommigen zijn van mening dat het niet kosteneffectief is, omdat de temperatuur vaak onder het vriespunt daalt (waardoor de warmtepomp in de „noodmodus” wordt gestuurd). Niet-geventileerde gasgestookte kachels De niet-geventileerde gasverwarmers hebben geen ventilatieopeningen en zijn uiterst gevaarlijk in gebruik.

Wanneer uw kachel draait, stopt en vervolgens weer opstart, ook wel „short-cycling” genoemd, is dit een teken van een slechte HVAC-gezondheid, en u moet een professional vragen om het probleem te beoordelen.

Leave Reply

All fileds with * are required