Wat is de goedkoopste vorm van centrale verwarming in het VK?

De kosten voor het verwarmen van uw huis met gas (British Gas) Gas is over het algemeen de goedkoopste vorm van verwarming, maar de kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder uw leverancier, tarief en ketel. Dit is het meest populaire type verwarmingssysteem in het VK en waarschijnlijk een die u kent.

Wat is de goedkoopste vorm van centrale verwarming in het VK?

De kosten voor het verwarmen van uw huis met gas (British Gas) Gas is over het algemeen de goedkoopste vorm van verwarming, maar de kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder uw leverancier, tarief en ketel. Dit is het meest populaire type verwarmingssysteem in het VK en waarschijnlijk een die u kent. In plaats van een reeks leidingen die zijn aangesloten op een gasketel, omvat een elektrisch verwarmingssysteem elektrische radiatoren of opslagverwarmers die op het elektriciteitsnet worden aangesloten. Een elektrisch verwarmingssysteem moet worden geïnstalleerd door een gekwalificeerde elektricien.

Het is echter veel minder storend dan de installatie van een standaard cv-installatie, omdat er geen leidingen bij betrokken zijn. We zien vaak huizen met standaard centrale verwarmingssystemen, maar met duelbrandstof verwarmde handdoekrekken in badkamers en keukens. Met een duel op brandstof verwarmd handdoekenrek hebt u de keuze om uw handdoekenrek aan te laten sluiten met de rest van de centrale verwarming, of onafhankelijk elektriciteit te gebruiken. Hoewel je misschien in de verleiding komt om te denken dat een elektrisch verwarmingssysteem daarom goedkoper is om te gebruiken, is het niet zo eenvoudig.

Hoewel elektrische verwarming efficiënter is, wordt dit ruimschoots gecompenseerd door het feit dat gas veel goedkoper is dan elektriciteit. Thermostatische radiatorkleppen (TRV's), Voor standaard centrale verwarmingssystemen is het installeren van TRV's op uw radiatoren een andere manier om uw verwarmingssysteem op de hoogte te houden. Ze helpen ervoor te zorgen dat u geen onnodige stroom gebruikt zodra de kamers hun optimale temperatuur hebben bereikt en kunnen ook worden ingesteld om zelden gebruikte kamers niet onnodig te verwarmen. Jaarlijks verwarmingsonderhoudElektrische verwarming vereist zeer weinig onderhoud, wat het aantrekkelijker kan maken, ook al is gas goedkoper.

Het grote voordeel van centrale verwarming op gas is dat het goedkoper is, per eenheid, dan elektriciteit. Bovendien worden gasketels steeds efficiënter. Het vervangen van een oude ketel door een nieuwe energiezuinige ketel is vrij eenvoudig in termen van het installatieproces. Je kunt hier kijken of je een nieuwe ketel kunt kopen.

Meer dan waarschijnlijk wilt u uw huidige vorm van verwarming omzetten in een modern cv-systeem. De meest gebruikte brandstof in ketels is aardgas, gevolgd door stookolie en soms vloeibaar petroleumgas (LPG). Als u echter standaardverwarming heeft, moet u één keer per jaar een verwarmingsingenieur inschakelen om uw verwarmingssysteem te controleren. In sommige gevallen kunnen opslagverwarmers ook dienen als directe elektrische verwarmers, die warmte rechtstreeks van elektriciteit leveren zonder door de opslagfase te gaan.

Maar een geroosterd huis brengt kosten met zich mee, vooral omdat het grootste deel van de energierekening van de meeste mensen naar verwarming en warm water gaat. Het maken van je eigen warmte vermindert je ecologische voetafdruk en betekent dat je minder afhankelijk bent van fossiele brandstoffen, zoals gas en olie, waarvan de prijzen hoog en volatiel kunnen zijn. In termen van nadelen is het vermeldenswaard dat elektrische centrale verwarming vaak duurder is, aangezien de prijzen van elektriciteitseenheden tot vier keer duurder zijn dan de gasprijzen. Hoewel u niet altijd uw verwarmingsstijl kunt kiezen - als u bijvoorbeeld van het net woont, kunt u misschien alleen kiezen uit elektriciteit en LPG - kunt u kosteneffectieve leveranciers kiezen met kortingen om ervoor te zorgen dat uw energie voor u werkt.

Dit warme leidingwater circuleert vervolgens rond de leidingen in huis om verwarming en warm water te leveren. Het zijn tenslotte slechts plafondbalken en je hebt een versterkt platform nodig dat op het dragende hout is gebouwd. U verspilt in wezen geld aan verwarming als u een slecht geïsoleerde woning heeft, hetzij in zolderholtes of in ramen met één beglazing. Vaak hebben huizen die afhankelijk zijn van opslagverwarmers ook afzonderlijke elektrische verwarmingssystemen om de verwarmingsbehoeften aan te vullen; opnieuw zal elektriciteit met pieksnelheid worden gebruikt om op deze manier bij te vullen.

De bedrijfskosten van gas en elektrische verwarming zijn veel dichterbij als je kijkt naar een grondwarmtepomp (GSHP) of luchtbronwarmtepomp (ASHP) -systeem. Die warmte wordt overgedragen op het water dat door de leidingen in een huis stroomt om radiatoren te verwarmen en warm water te leveren. LPG is veilig in gebruik, heeft vergelijkbare verwarmingseigenschappen als leidinggas en is een betrouwbare bron zolang u de leveringen op tijd ontvangt. .

Leave Reply

All fileds with * are required