Werkt de centrale verwarming als de radiator is verwijderd?

Het vervangen van een radiator is een vrij routinematige klus voor loodgieters en zou binnen een paar uur of zo moeten zijn voltooid. Een andere veel voorkomende reden voor het verwijderen en vervangen van een radiator is bij het decoreren.

Werkt de centrale verwarming als de radiator is verwijderd?

Het vervangen van een radiator is een vrij routinematige klus voor loodgieters en zou binnen een paar uur of zo moeten zijn voltooid. Een andere veel voorkomende reden voor het verwijderen en vervangen van een radiator is bij het decoreren. Als je het hele systeem hebt leeggemaakt, moet je de radkleppen afsluiten en bijvullen. Als je net de kleppen hebt uitgeschakeld om de rads te verwijderen, zou er geen probleem moeten zijn.

Is het mogelijk om het hele systeem leeg te maken? Ja, u hoeft niet de hele cv-installatie af te tappen, maar u hoeft de twee leidingen niet met elkaar te verbinden. Steek de radiatorsleutel in de ontluchtingsklep en draai deze langzaam tegen de klok in (een kwartslag zou voldoende moeten zijn). Aan het andere uiteinde van de radiator bevindt zich nog een klep - meestal onder een soort plastic dop. Als u besluit uw cv-installatie af te tappen terwijl u uw radiator verwijdert, moet u uw hoofdwaterleiding uitschakelen.

Een ander goed idee is om wat hulp in te roepen van een vriend of familielid, omdat een ander paar handen het verwijderen van de radiator zoveel gemakkelijker zal maken. Als je eenmaal blij bent dat je al het water dat je kunt uit het apparaat hebt afgetapt, is het tijd om de wartelmoeren volledig los te maken en de radiator van de muur te verwijderen. Het vervangen of afdekken van leidingwerk is een complexe klus voor een professional en zou niet te lang moeten duren als u het voorbereidingswerk al hebt gedaan en de radiator van tevoren hebt verwijderd. Als u een paar kleppen op een paar radiatoren vervangt, is het waarschijnlijk het beste om het hele verwarmingssysteem af te tappen.

De eerste en meest voor de hand liggende stap is om de verwarming uit te schakelen - dit omvat alle timers die het systeem kunnen inschakelen en weer inschakelen. Radiator verwijderd die problemen veroorzaakt Als u uw radiator hebt verwijderd en er zijn nu problemen, dan is het systeem mogelijk verkeerd gemonteerd. Echter, als u slechts één radiator bijwerkt, kunt u de radiatorklep vervangen zonder het systeem volledig leeg te maken en dit heeft ook voordelen. U kunt uw verwarming nog steeds gebruiken op voorwaarde dat de thermische statische kleppen zijn afgedekt of de leidingen tussen de rads zijn overbrugd, anders gaat het lekken.

Met uw lekbak op zijn plaats onder de tweede klep, is het een goed idee om het andere uiteinde van de radiator op te tillen om het resterende water af te voeren.

Leave Reply

All fileds with * are required