Wat is de meest kostenefficiënte manier om een huis te verwarmen?

Verwarming is vaak een van de duurste terugkerende kosten voor zowel huiseigenaren als huurders, dus het vinden van manieren om die rekening te verlagen is ideaal voor iedereen. Over het algemeen is het verwarmen van uw huis met een aardgasoven de goedkoopste manier om warm te blijven tijdens de wintermaanden.

Wat is de meest kostenefficiënte manier om een huis te verwarmen?

Verwarming is vaak een van de duurste terugkerende kosten voor zowel huiseigenaren als huurders, dus het vinden van manieren om die rekening te verlagen is ideaal voor iedereen. Over het algemeen is het verwarmen van uw huis met een aardgasoven de goedkoopste manier om warm te blijven tijdens de wintermaanden. Over het algemeen zijn ovens de meest efficiënte van de verwarmingssystemen, vooral als u aardgas heeft. Ze werken door lucht te verwarmen met een component die een warmtewisselaar wordt genoemd en deze via een kanaalsysteem het huis in te duwen met behulp van een ventilator (vaak een ventilator genoemd).

Naast het feit dat ze een hoog rendement hebben, is een van de grootste voordelen van ovens de relatieve betaalbaarheid. In de meeste gevallen zijn warmtepompen de meest efficiënte manier om uw oudere woning te verwarmen. Ze werken door warmte over te dragen van buiten uw huis naar de binnenkant van uw huis en ze doen ook dienst als airconditioningsysteem in de warmere maanden, een win-win. Lees meer over warmtepompen in The Ultimate Guide to Heat Pumps.

Uw huis verwarmen met een gasoven kan een van de goedkoopste manieren zijn om uw huis te verwarmen. Afhankelijk van uw geografie kunnen aardgasprijzen enkele van de goedkoopste beschikbare energieopties zijn, waardoor het een economische manier is om uw huis midden in de winter te verwarmen. Een gasoven werkt door een vlam plus aardgas te gebruiken om warmte door uw huis te verspreiden. Van de vier belangrijkste brandstoffen die worden gebruikt om Amerikaanse huizen te verwarmen, is aardgas het populairst en nu ook het goedkoopst.

Tien jaar geleden kostte gas ongeveer 80 procent van een equivalente hoeveelheid olie; het kost nu minder dan de helft van de olie, omdat de olieprijzen zijn gestegen en Amerika's hausse in aardgasboringen de gasprijzen laag heeft gehouden. Dit soort systeem verspreidt warmte via een film of mat onder uw vloer (of, soms, door verwarmd water in leidingen). Deze huisverwarmingssystemen kunnen in de zomer ook omgekeerd worden gebruikt om de warmte uit een kamer af te voeren, waardoor ze een prachtige investering zijn voor het hele jaar. Ovens werken door warmte op te wekken op branders in een kast en ze kunnen werken op elektriciteit, aardgas of olie.

In zeer koude klimaten is de oven efficiënter (hoewel warmtepompen snel kanshebbers worden). Een geothermische warmtepomp kan zich echter meestal terugverdienen met de maandelijkse besparingen binnen ongeveer vijf jaar. Een warmtepomp is een airconditioning- en verwarmingseenheid in één (het feit dat het een tweeledig doel heeft, maakt het op zijn eigen manier efficiënt). Als u een ruimteverwarming wilt gebruiken om een koude kamer in uw huis op te warmen, is deze Lasko keramische draagbare ruimteverwarmer gemarkeerd als energiezuinig en heeft een ingebouwde programmeerbare thermostaat die hem automatisch uitschakelt wanneer de kamer een bepaalde temperatuur bereikt.

Het warme water verspreidt niet alleen warmte, maar ook de extra vochtigheid zorgt ervoor dat uw kamer warmer aanvoelt dan het in werkelijkheid is. Hoewel een houtkachel misschien gezellig en ouderwets is, is het geen energiezuinig of effectief huisverwarmingssysteem om uw huis te verwarmen, vooral als er geen kanalen zijn geïnstalleerd om de warmte door het hele huis te leveren. Dit betekent dat als je in een huis van meer dan 30 jaar oud woont en het verwarmingssysteem sindsdien (of ooit) niet hebt geüpgraded, je waarschijnlijk veel energie en geld verspilt. Gasovens, olie-ovens, en elektrische ovens vormen de meerderheid van de verwarmingsbronnen in woonhuizen en hoewel oude verwarmingssystemen ongelooflijk verouderd en inefficiënt zijn, nieuwere modellen met meer technologie kunnen uw verwarmingsefficiëntie echt verhogen.

Hoewel houtkachels uw huis mooi kunnen verwarmen, laten ze ook een groot aantal verontreinigende stoffen vrij en zijn ze extreem rommelig. Ten slotte kunt u, afhankelijk van uw situatie en locatie, mogelijk uw warmtepomp krijgen zonder er eerst iets voor te betalen. De eenvoudigste reden om een zeer efficiënt verwarmingssysteem te kiezen, is dat het veel minder kost om te werken dan een model met een lager rendement. Maar als uw zolders niet goed geïsoleerd zijn en als uw oude huis niet door een professional is afgedicht, ontsnapt de warmte-energie gewoon door het dak.

Leave Reply

All fileds with * are required