Welke cv-ketel is het beste?

De topmerken voor al deze keteltypes zijn Viessmann, Worcester Bosch, Baxi, Vokera, Glow Worm en Ideal. Viessmann, Ideal en Baxi zijn onze topkeuzes voor de meest betrouwbare ketelmerken van topkwaliteit.

Welke cv-ketel is het beste?

De topmerken voor al deze keteltypes zijn Viessmann, Worcester Bosch, Baxi, Vokera, Glow Worm en Ideal. Viessmann, Ideal en Baxi zijn onze topkeuzes voor de meest betrouwbare ketelmerken van topkwaliteit. Ze staan bovenaan in bijna al onze rankings, bieden allemaal 10 jaar garantie en hebben allemaal een Trustpilot-beoordeling van 4,5 of hoger. Viessmann-ketels hebben een Which Best Buy-ketelsprijs gewonnen omdat ze warm water en warmte kunnen leveren precies wanneer je het nodig hebt, dankzij hun meedogenloze ketelefficiëntie en het feit dat ze ook de neiging hebben om langer te overleven dan de concurrentie.

De Viessmann Vitodens 050-W, een uitstekende optie voor een aardgasketel op instapniveau, en de Viessmann Vitodens 100-W, een van de beste combiketels op de markt, zijn de hengsten van het bedrijf. Vaillant heeft daarentegen een aantal extra modellen in dit assortiment die ideaal zijn voor kleinere woningen. De EcoTec plus combi is de beste allrounder van het stel. Het heeft een vermogen van 25 kW, 32 kW, 35 kW en 38 kW, met garanties variërend van 2 tot 10 jaar, afhankelijk van wie u kiest om het te installeren.

Wanneer u niet veel warmte nodig heeft, beschikt de EcoTec plus combi over een handige slimme functie die uw verwarmingsgewoonten registreert en het vermogen automatisch reduceert tot slechts 16 procent van de maximale capaciteit. Ideal Boilers, een eeuwenoud, beroemd Brits bedrijf dat het afgelopen decennium enorm is gegroeid, is de volgende op de lijst van beste ketelmerken. Combiketels, systeemketels en ketels met alleen warmte behoren tot de drie soorten ketels die ze momenteel verkopen. Combi- en systeemketels van het bedrijf zijn ideaal voor kleinere huizen, omdat ze zowel compact als efficiënt zijn.

Combi's zijn ideaal voor woningen met minder badkamers en douches, terwijl hun systeemtegenhangers beter geschikt zijn voor huishoudens met een hoge warmwaterbehoefte. Ze zijn ook voorgeprogrammeerd om direct uit de doos op een waterstofmengsel van 20% te werken. De combi- en systeemketels van Ideal hebben garanties variërend van 7 tot 12 jaar, waardoor ze tot de langste op de markt behoren (hoewel je een MAX-gecertificeerde installatie nodig hebt om de volledige 12 jaar te behalen; zonder één krijg je slechts 10 jaar, wat nog steeds lang is). Reguliere ketels hebben daarentegen kortere garanties, variërend van 2 tot 7 jaar, afhankelijk van het type.

Alfa-ketels zijn een goedkope keuze die zijn marktaandeel in de ketelindustrie de afgelopen jaren gestaag heeft vergroot. Ze zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbare en zuinige verwarmingsoplossing met een redelijke garantieperiode. De kwaliteit van Baxi-ketels is vergelijkbaar met die van Worcester, Bosch en Ideal. De historische Britse maker (die sinds 1986 actief is) is echter veel goedkoper dan deze topnamen.

Worcester, Vaillant en Ideal hebben allemaal een betere reputatie dan Potterton. Ingenieurs, aan de andere kant, geven ze uitstekende cijfers. Ze worden niet erkend als zo betrouwbaar als Vaillant, Worcester, Ideal of Baxi in termen van betrouwbaarheid. Hun ketels worden echter geleverd met garanties van 2 en 5 jaar, waardoor ze op korte termijn kosteneffectief zijn.

Vokera beweert dat zijn ketels 99 procent betrouwbaar zijn in de eerste twee jaar na installatie, terwijl ze de reputatie van Worcester, Viessmann en zelfs Glow Worm missen. De garanties van het bedrijf lopen daarentegen uit van 5 tot 10 jaar, zodat u weet dat ze vertrouwen hebben in hun goederen. Vokera biedt een verscheidenheid aan combi- en systeemketels in verschillende capaciteiten. Het 'evolve C'-model is het meest geavanceerd, met vijf uitgangsmogelijkheden, variërend van 24 tot 42 kW.

De warmtewisselaar heeft een garantie van 10 jaar en de componenten hebben een garantie van 5 jaar. Er zijn slechts vier bewegende delen en 12 componenten in de ketel. Intergas heeft een ketelontwerp gemaakt met verrassend weinig bewegende delen, slechts vier, in feite gedurende zijn 50-jarige geschiedenis. Dit betekent dat naarmate de tijd verstrijkt, minder componenten defect raken en onderhoud nodig hebben.

Dankzij de gepatenteerde 2-in-1 warmtewisselaar van Intergas is deze prestatie haalbaar (meestal hebben condensatieketels twee warmtewisselaars). Intergasketels hebben vanwege hun unieke warmtewisselaar geen omleidingsklep, klepmotor, automatische ontluchter of een secundaire warmwaterplatenwarmtewisselaar nodig. Intergas biedt een verscheidenheid aan ketels variërend in grootte van 20 tot 36 kW. De Xtreme, de meest recente toevoeging van het bedrijf aan de line-up, is een strak, gebruiksvriendelijk model met een rookgaswarmteterugwinningseenheid, die het hoge rendement van de ketel nog verder verhoogt dan de meeste condensatieketels dat kunnen.

De Xclusive-, Eco RF Smart Boiler- en Rapid-serie behoren tot de andere modellen van het bedrijf, die allemaal worden geleverd met 3- tot 10 jaar garantie op onderdelen en arbeid. Daarom hebben we onze handschoenen aangetrokken, honderden uren besteed aan het beoordelen van ketelfabrikanten en onze lijst teruggebracht tot slechts 10, de absoluut beste aankopen. Onze analyse geeft u de meest essentiële informatie over de beste ketels op de markt, met een zij-aan-zij prijsvergelijking tussen de merken. De meeste fabrikanten zullen combi-, systeem- en gewone ketels maken die worden aangedreven door aardgas of LPG.

. De 10 beste ketelmerken op de markt zijn De nummer één op onze lijst met ketelmerken is zeker de meest bekende Worcester Bosch wordt door velen beschouwd als een van de beste ketelfabrikanten die er zijn. Het gevarieerde assortiment ketels staat bekend als goed gebouwd, betrouwbaar, efficiënt en de lange garanties bewijzen dat het bedrijf veel vertrouwen heeft in zijn ketels. In tegenstelling tot traditionele garanties betekent de garantie van Worcester eigenlijk dat de fabrikant zich 100% inzet voor het repareren van het apparaat als het defect raakt.

Het is geen wonder dat Worcester Bosch algemeen wordt erkend als leider in nazorg. Merk op dat de exacte garantieperiode afhankelijk is van de ketel die u kiest en de andere producten van het Worcester-merk die u gebruikt. Het toevoegen van een Worcester Bosch-systeemfilter voegt bijvoorbeeld nog een jaar garantie toe. Maar met de lancering van online ketelinstallateurs zoals Heatable, waar u een online offerte kunt krijgen door een formulier in te vullen, zijn ketels met een hoge energie-efficiëntie van Worcester Bosch nu uitgerust voor meer betaalbare prijzen.

U kunt hun prijsklasse bekijken met behulp van hun online prijscalculator voor ketels. Het duurt ongeveer 90 seconden en er zijn geen persoonlijke gegevens nodig om uw prijs voor een Worcester Bosch-ketel te krijgen. Vertrouwd vanwege hun meedogenloze energie-efficiëntie van de ketel en omdat ze ook de neiging hebben om langer mee te gaan dan de concurrentie, hebben Viessmann-ketels een Which Best Buy-ketels prijs gewonnen omdat ze warm water en verwarming kunnen aanbieden precies wanneer je het nodig hebt. De hengsten van het bedrijf zijn de Viessmann Vitodens 050-W, een uitstekende keuze voor een aardgasketelketel op instapniveau, en de Viessmann Vitodens 100-W, een van de beste combiketels op de markt.

De Viessmann Vitodens 050-W-prijzen variëren tussen £2.100 en £2.300, terwijl de Vitodens 100-W iets duurder is en doorgaans £2.500 en hoger kost. Het kan echter zijn dat u een betere deal kunt krijgen met Heatable. Als u kiest voor Heatable-installatie, krijgt u ook een enorme garantie van 10 jaar op een van deze Viessmann-modellen. De volgende op onze lijst met de beste ketelmerken zijn Ideal Boilers, een eeuwenoude, gerenommeerde Britse fabrikant die het afgelopen decennium uitzonderlijk is gegroeid.

Ze verkopen nu meer dan 10.000 eenheden per jaar en bieden 3 keteltypen combiketels, systeemketels en ketels met alleen warmte. De combiketels zijn geweldig als u minder badkamers en douches in uw huis heeft, terwijl hun systeemgenoten beter passen als uw huishouden veeleisende warmwaterbehoeften heeft. Ze zijn ook klaar om te werken op een 20% waterstofmengsel uit de doos. De combi's en systeemketels van Ideal worden geleverd met garanties variërend tussen 7 en 12 jaar, enkele van de langste op de markt (hoewel je een MAX-gecertificeerde installateur nodig hebt om de volledige 12 jaar zonder één te krijgen, is het 10, wat nog steeds relatief lang is).

Aan de andere kant hebben de reguliere ketels kortere garantieperioden van 2 tot 7 jaar, afhankelijk van het model. Ideale ketels zijn over het algemeen vreemd. Ze staan bekend als een premiummerk, maar zitten qua prijs in het middensegment. De ideale ketelmodellen die wedijveren met Worcester Bosch zijn meestal 10-15% goedkoper bij gebruik van een lokale installateur.

Dat gezegd hebbende, heeft Vaillant tal van andere modellen in dit assortiment die geschikt zijn voor kleinere woningen. Hiervan is de EcoTec plus combi de top allrounder. Het wordt geleverd met 25 kW, 32 kW, 35 kW en 38 kW uitgangen en biedt garanties tussen 2 en 10 jaar, afhankelijk van wie u het apparaat mag installeren. De EcoTec plus combi heeft ook een handige 'slimme' functie die uw verwarmings- en warmwaterverbruik bijhoudt en automatisch het vermogen verlaagt tot slechts 16% van de volledige capaciteit wanneer u niet veel warmte nodig heeft.

De kwaliteit van Baxi wedijvert met de beste ketelmerken, waaronder Worcester Bosch en Ideal. Dat gezegd hebbende, is de eerbiedwaardige Britse fabrikant (in bedrijf sinds 1986) aanzienlijk goedkoper dan deze merken van de bovenste plank. Net als deze merken biedt Baxi een scala aan ketels, waaronder systeem-, reguliere en combiketels. Elk van de assortimenten heeft een enorme selectie modellen, dus het kiezen van de juiste voor uw woning kan wat onderzoek en deskundig advies vergen.

Verwacht qua prijs dat Baxi-ketels goedkoper zijn dan een equivalent van Worcester Bosch. Samen met de installatie betaalt u ergens tussen de £1.500 en £2.200, afhankelijk van het model. Hoewel de ketels van Alpha standaard worden geleverd met een garantie van 7 jaar, kunt u upgraden naar een garantie van 10 jaar als u Heatable krijgt om de ketel voor u te installeren. De oude en nieuwe ketels van Potteron zijn goed gebouwd, en hebben de neiging om lang mee te gaan.

Dat was tenminste de algemene consensus, totdat ze begonnen te proberen goedkopere ketels te maken, wat leidde tot een vermindering van de garantie tot slechts 2 jaar. Potterton zit qua prijs meestal net onder Worcester, Vaillant en Baxi; vergelijkbaar met het ideaal. Qua betrouwbaarheid staan ze er zeker niet om bekend dat ze daarboven zijn met mensen als Vaillant, Worcester, Ideal en Baxi. Dat gezegd hebbende, bieden ze wel 2 en 5 jaar garanties op hun ketels, dus op korte termijn zijn ze kosteneffectief.

Gedurende de meer dan 50 jaar dat Intergas actief is, heeft Intergas een ketelontwerp geperfectioneerd dat schokkend weinig bewegende delen heeft, slechts 4, in feite. Dit betekent dat er minder componenten defect raken en dat ze na verloop van tijd moeten worden gerepareerd. De prestatie is mogelijk dankzij de eigen 2-in-1 warmtewisselaar van Intergas (condensatieketels hebben doorgaans 2 warmtewisselaars). Dankzij hun unieke warmtewisselaar hebben Intergas-ketels geen omleidingsklep, klepmotor, automatische ontluchter of secundaire warmwaterplatenwarmtewisselaar nodig.

Intergas heeft een reeks ketels van verschillende afmetingen, van 20 tot 36kW. De meest recente toevoeging aan het assortiment, de Xtreme, is een gestroomlijnd, gebruiksvriendelijk model met een rookgaswarmteterugwinningseenheid, die het hoge rendement van de ketel nog verder duwt dan wat de meeste condensatieketels kunnen bereiken. De andere modellen van het bedrijf zijn de Xclusive, Eco RF Smart Boiler en de Rapid-serie, die allemaal worden geleverd met onderdelen en arbeidsgaranties van 3 tot 10 jaar. Ondanks dat het een relatieve nieuwkomer is op de Britse markt, zijn Intergas-ketels niet de meest betaalbare.

In feite zijn ze daarboven met topmerken als Worcester, Bosch en Viessmann. Hoewel het nog steeds de bijval mist van ketelmerken zoals Worcester, Viessmann en zelfs Glow Worm, beweert Vokera dat zijn ketels 99% betrouwbaar zijn in de eerste 2 jaar na installatie. De garanties van het bedrijf variëren echter tussen de 5 en 10 jaar, dus u weet dat het bedrijf redelijk vertrouwen heeft in hun product. Het assortiment van Vokera omvat een reeks combi- en systeemketels met verschillende capaciteiten.

De meest geavanceerde hiervan is het 'evolve C'-model, dat 5 uitgangsopties heeft, tussen 24 en 42 kW. Worcester, Viessmann, Vailant, Ideal en Baxi zijn misschien wel de beste ketelmerken die op de Britse markt verkrijgbaar zijn. Als u op zoek bent naar een nieuwe ketel, kunt u niet fout gaan met het aanschaffen van een unit van een van deze merken. Moderne ketels van topmerken zoals degene die we hierboven hebben genoemd, zouden u ongeveer 15 jaar goed van dienst moeten zijn.

Natuurlijk hangt veel af van het individuele model, want zelfs de beste merken die er zijn, hebben goedkope modellen van mindere kwaliteit. Een goede manier om te zien hoe lang een ketel moet meegaan, is door naar de aangeboden garantie te kijken. Als de standaardgarantie slechts 2 jaar is, verwacht de fabrikant waarschijnlijk dat zijn ketel na de periode van 2 jaar fouten gaat ontwikkelen. Omgekeerd, als de ketel wordt gedekt door een garantie van 10 jaar, mag u gedurende ten minste tien jaar na de installatie van de ketel weinig of geen reparaties verwachten.

Ja, nieuwe condenserende gasketels zijn veel efficiënter dan hun oudere, niet-condenserende voorgangers. Dankzij het condensatieproces, dat latente warmte van de uitlaatgassen van de ketel opvangt, hebben nieuwe ketels een rendement van 90% en hoger, terwijl sommige oudere modellen slechts 60-70% efficiënt kunnen zijn. Ze geven ook tot zeven keer zoveel milligram schadelijke stikstofoxiden vrij in de atmosfeer als gasketels. Systeemketels nemen hun watertoevoer rechtstreeks van het lichtnet, zoals een combi, en verwarmen het vervolgens en slaan het op in een warmwatercilinder, zoals een conventionele ketel.

U kunt dit doen door een model te kiezen dat past bij uw budget, past bij uw maat en verwarmingsbehoeften, en u geld bespaart door energiezuinig te zijn. Hoewel de prijzen van de ketel eenvoudig kunnen zijn, kunnen de kosten van de installatie verschillen, afhankelijk van een aantal factoren (hoe eenvoudig een vervanging zal zijn, of de ketel moet bewegen, of er nieuwe leidingen nodig zijn, enz. Het belangrijkste begint bij het begin van de levensduur van uw ketel, en dat is een professionele installatie. Of je nu het type persoon bent dat de thermostaat aanzet zodra het weer begint te draaien of het type dat de dekens en truien uitbreekt in de hoop het inschakelen van de verwarming uit te stellen, het is altijd belangrijk om een betrouwbaar verwarmingssysteem te hebben.

Oudere ketels kunnen problematisch zijn omdat ze meestal luider en minder efficiënt zijn dan nieuwere, en upgraden kan u veel geld besparen op verwarmingskosten. Sinds de introductie van deze technologie, waardoor ze meer dan 90% energiezuinig zijn, is in wetgeving opgenomen dat alle nieuwe gasketels die in het VK werden vervaardigd en verkocht, condenserend moesten zijn. Ongeveer 10 procent van de Canadese huizen wordt verwarmd met ketelsystemen, die warm water door leidingen in het huis laten circuleren om uw huis te verwarmen. Een conventionele ketel levert daarentegen alleen warm water voor het ketelsysteem en niet voor uw gebruik van warm water voor huishoudelijk gebruik.

Glow-Worm zit meestal in de categorie „beste van de rest”, met andere ketelmerken zoals Vokera, Intergas en Potterton. .

Leave Reply

All fileds with * are required