Kan centrale verwarming je ziek maken?

Als u de centrale verwarming hoger zet, kunt u zich ziek voelen, waardoor u verkouden of keelpijn krijgt. Centrale verwarming kan ook dodelijke zwarte schimmel veroorzaken die astmapatiënten ernstig ziek kan maken.

Kan centrale verwarming je ziek maken?

Als u de centrale verwarming hoger zet, kunt u zich ziek voelen, waardoor u verkouden of keelpijn krijgt. Centrale verwarming kan ook dodelijke zwarte schimmel veroorzaken die astmapatiënten ernstig ziek kan maken. Schimmel kan groeien in de kanalen van uw verwarmingssysteem, maar May vertelt de Times dat u het waarschijnlijk in de spoel- en glasvezelbekleding van uw HVAC-unit zult vinden. Experts zeggen zelfs dat als u één bepaald ding opmerkt wanneer u uw verwarming aanzet, het tijd is om onmiddellijk door uw arts te worden gecontroleerd.

Misschien kijkt u naar het verwarmen van alleen delen van uw huis om op rekeningen te besparen, maar dat kan gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. George Murty, adviseur oor-, neus- en keelchirurg bij University Hospitals Leicester vertelde MailOnline dat verwarming uw ademhalingssysteem uitdroogt, waardoor Britten uiteindelijk worden opengesteld voor de dreiging van ziekte en infectie. Er is een oud en voortdurend argument over de vraag of verwarmings- en airconditioningsystemen je echt ziek kunnen maken. Maar waarom gebeurt dat? Misschien wil je dit niet horen, maar het is mogelijk dat je kachel de boosdoener is.

Het is niet eenvoudig om uw rekeningen te beheren wanneer de winter aanbreekt en de temperaturen dalen, aangezien bijna de helft van uw maandelijkse factuur afkomstig is van het gebruik van het verwarmingssysteem. Denk er dus altijd aan om ervoor te zorgen dat uw HVAC-verwarmings- en airconditioningsysteem schoon is en goed werkt, dit verkleint de kans op ziekte en helpt om schone lucht te bevorderen. Verwarmingssystemen kunnen uw huis extreem droog maken, waardoor u niet per se ziek wordt, maar het kan uw huid, ogen, neus, keel en meer irriteren. HVAC-verwarmings- en airconditioningsystemen kunnen geweldig zijn om een koelere of warmere temperatuur te handhaven.

En hoewel er weinig dingen aangenamer zijn dan na een lange, koude dag terugkeren naar een mooi, warm huis, kan uw verwarmingssysteem ook de bron van ernstige problemen zijn. Als u zich droog voelt door het luchtverwarmings- en airconditioningsysteem, is de kans groter dat u een virus krijgt. Maar hoewel uw verwarmingssysteem u helpt om binnenshuis een aangename temperatuur te handhaven, kan dit ook op een aantal manieren een negatief effect hebben op uw welzijn. Van zwaartekrachtsystemen tot stralingssystemen en geforceerde luchtsystemen, elk heeft zijn eigen methode om uw huis te verwarmen of te koelen.

Leave Reply

All fileds with * are required