Wat is de goedkoopste en meest efficiënte manier om een huis te verwarmen?

Nou, eigenlijk, aangezien de olieprijs gegarandeerd zal stijgen, staat geothermie als een van de goedkoopste manieren om uw huis relatief te verwarmen. Uw huis verwarmen met een gasoven kan een van de goedkoopste manieren zijn om uw huis te verwarmen.

Wat is de goedkoopste en meest efficiënte manier om een huis te verwarmen?

Nou, eigenlijk, aangezien de olieprijs gegarandeerd zal stijgen, staat geothermie als een van de goedkoopste manieren om uw huis relatief te verwarmen. Uw huis verwarmen met een gasoven kan een van de goedkoopste manieren zijn om uw huis te verwarmen. Afhankelijk van uw geografie kunnen aardgasprijzen enkele van de goedkoopste energieopties zijn die beschikbaar zijn, waardoor het een economische manier is om uw huis midden in de winter te verwarmen. Een gasoven werkt door een vlam plus aardgas te gebruiken om warmte door uw huis te verspreiden.

Moderne ruimteverwarmingstoestellen zijn ook zeer efficiënt en kunnen in korte tijd een aanzienlijke hoeveelheid warmte afgeven. Door te kiezen waar en wanneer je je ruimte wilt verwarmen, krijg je veel meer controle over je comfort en energieverbruik. Dat maakt ze de goedkoopste manier om een huis met elektriciteit te verwarmen. Voor degenen die in mildere klimaatzones wonen, is het verwarmen van uw huis een noodzaak.

Niet alle verwarmingsopties zijn echter gelijk gemaakt. Omdat ze allemaal verschillende mogelijkheden hebben, hebben ze ook enorm verschillende kosten. Dus als u op zoek bent naar een nieuw verwarmingssysteem voor uw huis, is het essentieel om de verschillen te kennen. Gebruik deze tabel om de goedkoopste verwarmingsopties voor uw huis te vergelijken.

U kunt eenvoudig de kosten vooraf, installatiekosten, specificaties en efficiëntie van elk verwarmingssysteem vergelijken. Blader langs de tabel voor uitgebreide informatie over de goedkoopste verwarmingsopties voor uw huis. De beste manier om de goedkoopste verwarming voor uw huis te krijgen, is door een expert te vragen. Ze hebben elke dag te maken met verwarmingssystemen en kunnen u helpen de valkuilen te vermijden waarmee doe-het-zelfgebruikers worden geconfronteerd.

Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. In de winter is het verwarmen van uw huis een noodzaak. Zonder verwarming zouden u en uw gezin rillen en kan uw huis beschadigd raken. Bevroren leidingen en de lekken die ze veroorzaken zijn kostbare tragedies.

Hoewel verwarmingssystemen nodig zijn om uw gezin te beschermen en uw huis in goede staat te houden, is het kopen van een nieuwe een dure onderneming. Geothermische warmtepompen zijn misschien wel de meest efficiënte methoden om uw huis te verwarmen. Environmental Protection Agency (EPA), geothermische warmtepompen kunnen de energiekosten met bijna 50% verlagen in vergelijking met traditionele brandstofverwarmingssystemen (zoals een gasoven of ketel). Je kunt toch geen efficiëntie van meer dan 100% hebben, toch? Verkeerde.

Grondwarmtepompen bereiken een hoog rendement omdat ze de warmte niet maken; ze brengen het gewoon over van de grond naar uw huis. Een gemiddelde geothermische warmtepomp heeft 1 BTU energie nodig om 4 BTU's warmte van de grond naar uw huis te verplaatsen, wat zich vertaalt in een efficiëntie van 400%. Vertrouw ons; we hebben 110% moeite gedaan toen we de wiskunde deden. Geothermische warmtepompen, of grondwarmtepompen, werken door warmte uit de grond te halen en deze in uw huis te pompen.

De aarde bevat van nature warmte, en geothermische warmtepompen gebruiken ondergrondse leidingen gevuld met koelmiddel om de warmte op te vangen en te gebruiken om uw huis te verwarmen. De compressor pompt het koelmiddel door koelmiddelleidingen (het verhoogt ook de druk van het koelmiddel, waardoor ook de temperatuur stijgt). De leidingen gaan ondergronds en werken net zoals een condensor zou doen - het koude koelmiddel erin verzamelt warmte van ondergronds. Het warme koelmiddel stroomt vervolgens naar de binnenspoelen die in huis zitten.

Vervolgens drukt de ventilator lucht over de verdamperspiralen. De warmte van het koelmiddel wordt overgebracht naar de lucht en circuleert via het kanaal door uw huis. Net als airconditioners en andere warmtepompen gebruiken geothermische systemen gecomprimeerd koelgas om warmte over te dragen. Meestal blijft het koelmiddel in de warmtepomp.

Maar als het systeem een lek ontwikkelt, komt het koelmiddel in de atmosfeer. Koelmiddelen, zoals R-134a, die veel voorkomen in warmtepompen voor woningen, zijn fluorkoolwaterstoffen en ozon. Hoewel R-134a een klein ozonafbrekend potentieel (ODP) en een lager aardopwarmingsvermogen (GWP) heeft, heeft het nog steeds een negatief effect op het milieu als het per ongeluk wordt vrijgegeven. Geothermische warmtepompen zijn misschien wel de meest efficiënte verwarmingsoptie voor uw huis.

Ze hebben echter wel hoge installatiekosten. Dit zijn de voor- en nadelen. Standaard warmtepompen, of luchtbronwarmtepompen, zijn het meest voorkomende type warmtepompen in de VS. Ze werken en lijken op centrale airconditioners, maar bieden zowel verwarming als koeling.

Net zoals centrale AC-units en geothermische warmtepompen, gebruiken ze de dampcompressiekoelcyclus om uw huis te verwarmen en te koelen. Het zijn „split-systemen”, waaronder een binnenunit en een buitenunit die koelmiddel met elkaar uitwisselen om uw huis te verwarmen en te koelen. Naast deze componenten heeft een lucht-warmtepomp ook een omkeerklep. Het verandert de richting waarin het koelmiddel stroomt, zo schakelt de warmtepomp tussen verwarmings- en koelmodus.

Net als geothermische warmtepompen hebben luchtbronunits een klein risico op koelmiddellekkage, wat schadelijk kan zijn voor het milieu en uw gezondheid. In tegenstelling tot geothermische warmtepompen hebben luchtbroneenheden lagere installatiekosten omdat er geen graafwerkzaamheden nodig zijn. Kanaalloze mini-split-warmtepompen zijn slechts kleine versies van lucht-warmtepompen. Ze verwarmen en koelen echter slechts één zone (of kamer).

. De buitenunit wordt aangesloten op de binnenunit, die binnenshuis aan een muur hangt, met koelmiddelleidingen en bedrading. Mini-splitsingen gebruiken dezelfde dampcompressiekoelcyclus en de belangrijkste componenten van een luchtbronwarmtepomp om warme lucht in uw huis te leveren, alleen in een kleiner pakket. Zoals hun naam al aangeeft, maken kanaalloze mini-split-eenheden geen verbinding met kanalen.

Aangezien mini-split-systemen geen verliezen ondervinden door leidingen, zijn ze een van de meest energiezuinige verwarmingssystemen die er zijn. Dat is totdat de buitentemperatuur te laag wordt. Vanaf ongeveer 30ºF zal een luchtbronwarmtepomp (inclusief minisplits) zijn efficiëntie verliezen naarmate de temperatuur daalt. Dit efficiëntieverlies komt doordat er minder warmte in de lucht zit, dus de warmtepomp moet harder en langer werken om warmte van buitenaf af te voeren.

Kanaalloze mini-split-warmtepompen zijn zeer efficiënte systemen en hebben lage bedrijfskosten. Ze verwarmen en koelen echter alleen eenpersoonskamers of zones. Net als andere warmtepompen hebben ze een kleine impact op het milieu, met een kleine kans dat hun koelmiddel in het milieu terechtkomt. Gasovens zijn het meest voorkomende type verwarmingssysteem in de VS.

Ze komen het meest voor in klimaatzones met vriestemperaturen, zoals het Midwesten en het Noorden van de VS,. Er zijn verschillende capaciteiten, efficiënties, snelheden en andere functies beschikbaar op gasovens. Ze hebben echter allemaal dezelfde functie: aardgas verbranden om de lucht in uw huis te verwarmen. Gasovens werken door aardgas of propaan in een brander te verbranden.

Een warmtewisselaar, die zich boven de brander bevindt, verzamelt de warmte van de verbranding. Vervolgens zuigt de blower koele lucht uit uw huis aan en blaast deze over de warmtewisselaar. De lucht verzamelt de warmte van de warmtewisselaar. Vervolgens blaast het door uw kanalen in de toevoeropeningen van elke kamer in uw huis.

Dit proces wordt herhaald totdat het instelpunt van je thermostaat is bereikt. Tegelijkertijd wordt al het verbrandingsgas, dat koolmonoxide bevat, via het rookkanaal van uw huis afgevoerd. Het rookkanaal is in wezen een schoorsteen voor uw oven. Gasovens met een hoog rendement hebben secundaire warmtewisselaars die extra warmte uit de uitlaat terugwinnen om uw huis verder te verwarmen.

Als zodanig kosten ze meestal meer. Naast een gasgestookte oven, zou je ook een elektrische oven kunnen kopen. Elektrische ovens gebruiken echter veel meer energie om te werken. Als zodanig zijn hun jaarlijkse energiekosten aanzienlijk hoger dan die van gasovens.

Daarom moet u een airconditioner kopen om te combineren met een gasoven als u zowel verwarming als koeling in uw huis wilt. Aardgas brandt relatief schoon, maar heeft nog steeds een kleine impact op het milieu. In ijskoude winters zijn ze echter de beste en goedkoopste manier om je huis lekker warm te houden. Voordat de efficiëntie van gasovens werd geperfectioneerd, waren gasketels voor woningen het meest voorkomende verwarmingssysteem (na houtkachels).

Tegenwoordig zijn ketels nog steeds gebruikelijk, maar meestal hebben nieuwe huizen ze niet vanwege hun hogere kosten vooraf. Net als gasovens vereist het Federal Energy Management Program (FEMP) minimale efficiëntie-eisen voor ontwerpen van nieuwe residentiële ketelsystemen. Dit betekent dat huiseigenaren ten minste 84% AFUE-beoordeling kunnen verwachten op een nieuw ketelsysteem; het maximale rendement voor een gasboiler is ongeveer 96% AFUE. Gasketels hebben ook elektrische tegenhangers.

Net als elektrische ovens zijn elektrische boilers echter veel duurder in gebruik dan aardgasverbrandingssystemen. Gasketels werken op dezelfde manier als gasovens omdat ze aardgas verbranden om uw huis te verwarmen. De manier waarop de warmte wordt uitgewisseld met de lucht in uw huis verschilt echter. Een gasbrander verwarmt water tot zeer hoge temperaturen, vaak boven het kookpunt (vandaar de naam „ketel”).

Een pomp circuleert het hete water- en stoommengsel door uw huis naar plintradiatoren, gietijzeren radiatoren of een hydraulisch verwarmingssysteem (of vloersysteem met stralingswarmte). Ketels zorgen voor een zeer gelijkmatige warmteverdeling in huis, plus ze drogen de lucht minder uit dan gasovens. Gasketels hebben hogere kosten vooraf dan de meeste verwarmingssystemen, maar hebben lage energiekosten en een uitstekende warmteverdeling. Gebruik de onderstaande tabel als referentie voor de belangrijkste voor- en nadelen van gasketels.

De meeste huiseigenaren gebruiken een centrale verwarming om hun huizen warm te houden in de winter. Als u echter een tochtige kamer heeft of een ruimte die altijd te koud is, kunt u een beroep doen op ruimteverwarmingstoestellen. Ruimteverwarmingstoestellen zijn een veilige en effectieve manier om uw huis te verwarmen, en u kunt ze gebruiken om een deel van het werk van uw HVAC-systeem uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld het instelpunt van je thermostaat verlagen en een ruimteverwarming in je thuiskantoor laten werken als je vanuit huis werkt.

Op deze manier verwarm je niet je hele huis, alleen de ruimte die je gebruikt. Als zodanig verbruikt dit doorgaans minder totale energie en verlaagt het uw verwarmingskosten. De verschillende ruimteverwarmingstoestellen zullen in kosten variëren afhankelijk van hun verwarmingscapaciteit gemeten in BTU's (British Thermal Units) en verschillende andere factoren, zoals het montagetype voor convectieverwarmers. Je huis warm houden en je gezin gezellig houden hoeft je portemonnee niet te schaden.

De bovenstaande gids geeft de gemiddelde prijs, installatiekosten, gemiddelde energiekosten en de voor- en nadelen van elk systeem. Daarom zou u in staat moeten zijn om een weloverwogen en meest kosteneffectieve oplossing te maken voor de specifieke behoeften van uw huis. Jonathon is een werktuigbouwkundig ingenieur met meer dan tien jaar ervaring in de HVAC-industrie. Hij heeft praktijkervaring met alle soorten HVAC-systemen.

Essential Home and Garden is een one-stop-gids voor huiseigenaren. Als we „one-stop” bedoelen, bedoelen we alles. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Van de vier belangrijkste brandstoffen die worden gebruikt om Amerikaanse huizen te verwarmen, is aardgas het populairst en nu ook de goedkoopste.

Tien jaar geleden kostte gas ongeveer 80 procent van een equivalente hoeveelheid olie; het kost nu minder dan de helft van de olie, omdat de olieprijzen zijn gestegen en Amerika's hausse in aardgasboringen de gasprijzen laag heeft gehouden. Afhankelijk van de exacte gebruikte propaanverwarmer, kan propaan als energiebron een efficiënte manier zijn om een huis te verwarmen. Propaan produceert zelfs meer Britse thermische eenheden dan aardgasverwarming. Als u op zoek bent naar de goedkoopste manier om uw huis met een oven te verwarmen, zijn aardgas- of olieovens op dit moment de juiste keuze.

Hun eenheden zijn misschien een beetje prijzig, waarbij de olieoven zeker de goedkopere optie is, maar als je het als een investering beschouwt, dan zijn alle prijzen vooraf het waard. Dit is een goede optie voor degenen die geen geld willen betalen voor een warmtepomp. Als er toegang is tot een stopcontact, zou het gebruik van een draagbare ruimteverwarmer efficiënt werken als warmtebron voor een klein of klein huis. Als het gaat om het verwarmen van uw huis, zullen deze tips voor het verwarmingssysteem van uw huis u helpen de energie-efficiëntie te verhogen, uw energierekening te verlagen en geld en energie te besparen tijdens de wintermaanden.

De laatste goedkoopste manier om een huis zonder centrale verwarming te verwarmen, is door een energiezuinige ruimteverwarming te kopen. Geothermische warmtepompen kunnen in feite minder kosten om te werken dan luchtbronwarmtepompen, omdat de geothermische systemen minder worden beïnvloed door koude buitenomgevingstemperaturen. Radfans werken ook volgens een soortgelijk principe om de warme lucht door de kamer te blazen, waardoor de kamer sneller opwarmt. Hoewel je misschien denkt dat geothermische warmte extreem duur moet zijn, is het eigenlijk een van de goedkoopste manieren om je huis te verwarmen.

Hoewel het zeker vermeldenswaard is dat de vooruitgang in verwarmingstechnologie apparaten zoals elektrische warmtepompen veel efficiënter en goedkoper in gebruik heeft gemaakt dan voorheen het geval was. Je hebt ook de mogelijkheid om de thermostaat op je primaire verwarmingssysteem laag te zetten en je verwarming aan te vullen met bijvoorbeeld een ruimteverwarming. Het is ook niet geschikt als primaire warmtebron in koudere klimaten, maar is zeker geschikt in combinatie met andere vormen van verwarming. Ze kunnen echter goed werken in combinatie met ruimteverwarming, indien nodig, en kunnen dan zelfs een optie zijn voor de goedkoopste manier om een kamer te verwarmen.

Ten eerste duurt het verwarmen van aardgas niet zo lang om zijn maximale warmteafgifte te bereiken en is aardgas over het algemeen goedkoper. Als een kolengestookte waterkrachtcentrale bijvoorbeeld de elektriciteit levert, produceert deze waarschijnlijk een vergelijkbare hoeveelheid emissies als gaswarmte of oliewarmte. .

Leave Reply

All fileds with * are required