Welke centrale verwarming is een ketel?

Uw ketel is het hart van uw cv-installatie. Het stuurt warm water door naar uw radiatoren en kranen om u van verwarming en warm water te voorzien.

Welke centrale verwarming is een ketel?

Uw ketel is het hart van uw cv-installatie. Het stuurt warm water door naar uw radiatoren en kranen om u van verwarming en warm water te voorzien. Het belangrijkste type centrale verwarming dat een huis in het VK verwarmt, is een gasboiler. Dit komt omdat de meeste huizen in het VK zijn aangesloten op het gasnetwerk.

Het is momenteel de goedkoopste en meest efficiënte manier om huizen warm te houden. Huizen worden verwarmd met ovens of ketels. Ovens verwarmen lucht en verdelen de verwarmde lucht door het huis met behulp van kanalen. Ketels verwarmen water en leveren warm water of stoom voor verwarming.

Stoom wordt via leidingen naar stoomradiatoren verdeeld, en warm water kan worden verdeeld via plintradiatoren of vloervloersystemen, of kan lucht verwarmen via een spiraal. Stoomketels werken op een hogere temperatuur dan warmwaterketels en zijn inherent minder efficiënt; echter, zeer efficiënte versies van alle soorten ovens en ketels zijn momenteel beschikbaar. Bekijk onze Energy Saver 101-infographic over huisverwarming voor meer informatie over ovens, ketels en andere soorten verwarmingssystemen voor woningen. De leiding maakt deel uit van uw cv-installatie en loopt door uw hele huis.

Deze leidingen lopen door de radiatoren, die rondom het huis zijn geplaatst waar thermische energie opnieuw wordt uitgewisseld naar de vinnen en het lichaam van de radiator. Open haarden op gas (en de meeste hout) maken in feite deel uit van de inrichting van een kamer en zorgen voor een warme gloed (en een manier om geheime documenten weg te gooien), maar meestal geen effectieve warmtebron. Een elektrische cv-ketel is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een compacte ketel voor een kleiner huishouden. Hoewel oudere ovens en ketelsystemen met fossiele brandstoffen een rendement hebben in het bereik van 56% tot 70%, kunnen moderne conventionele verwarmingssystemen efficiënties bereiken tot 98,5%, waardoor bijna alle brandstof wordt omgezet in nuttige warmte voor uw huis.

Daarna begint de resulterende warmte te worden verdeeld, meestal gedwongen door lucht door kanalen of stoom die door leidingen wordt gevoerd of water dat door leidingen circuleert. De meeste moderne centrale verwarmingssystemen gebruiken een elektrische pomp om warm water naar de radiatoren en terug naar de ketel van stroom te voorzien; ze worden volledig gepompt genoemd. Gevaren zijn onder meer blootstelling aan bijproducten van de verbranding, zoals besproken in Ventilatie, en zuurstofuitputting (deze verwarmers moeten zijn uitgerust met sensoren voor zuurstofuitputting). AFUE is een maatstaf voor hoe efficiënt het apparaat is in het omzetten van de energie van brandstof naar warmte in de loop van een gemiddeld jaar.

Daarom hoor je sommige ketels in- en uitschakelen wanneer je de kranen inschakelt, zelfs als ze al branden om de centrale verwarming van stroom te voorzien. Omdat de meeste huizen maar één centrale thermostaat hebben, kunt u op deze manier wat energie besparen en voorkomen dat een toch al warme kamer oververhit raakt. De Federal Trade Commission vereist dat nieuwe ovens of ketels hun AFUE weergeven, zodat consumenten de verwarmingsefficiëntie van verschillende modellen kunnen vergelijken. Een combiketel verwarmt het water op aanvraag vanuit één compacte unit voor kranen en een cv-installatie.

Sommige bedieningselementen zijn standaardfuncties in nieuwe ketels, terwijl andere kunnen worden toegevoegd om energie te besparen (zie het gedeelte „Wijzigingen door technici van verwarmingssystemen op de pagina verwarmingsonderhoud). Sommige warmwatersystemen circuleren water door plastic buizen in de vloer, een systeem dat vloerverwarming wordt genoemd (zie „State of the Art Heating). Hoewel een gasboiler niet 100% efficiënt is (en een elektrische radiator wel), kunt u nog steeds meer warmte voor uw geld uit gas halen.

Leave Reply

All fileds with * are required