Wat is de meest energiezuinige manier om een huis te verwarmen?

In de meeste gevallen zijn warmtepompen de meest efficiënte manier om uw oudere huis te verwarmen. Ze werken door warmte over te dragen van buiten uw huis naar de binnenkant van uw huis en ze doen ook dienst als airconditioningsysteem in de warmere maanden, een win-win.

Wat is de meest energiezuinige manier om een huis te verwarmen?

In de meeste gevallen zijn warmtepompen de meest efficiënte manier om uw oudere huis te verwarmen. Ze werken door warmte over te dragen van buiten uw huis naar de binnenkant van uw huis en ze doen ook dienst als airconditioningsysteem in de warmere maanden, een win-win. Als u op zoek bent naar het meest efficiënte verwarmingssysteem, hoeft u niet verder te zoeken dan de warmtepomp. Warmtepompen kunnen zowel als verwarmings- en airconditioningsysteem werken.

In de zomer haalt een warmtepomp de warmte uit uw huis, terwijl deze in de winter warmte van buiten naar binnen brengt. Voor degenen die in mildere klimaatzones wonen, is het verwarmen van uw huis een noodzaak. Niet alle verwarmingsopties zijn echter gelijk gemaakt. Omdat ze allemaal verschillende mogelijkheden hebben, hebben ze ook enorm verschillende kosten.

Dus als u op zoek bent naar een nieuw verwarmingssysteem voor uw huis, is het essentieel om de verschillen te kennen. . U kunt eenvoudig de kosten vooraf, installatiekosten, specificaties en efficiëntie van elk verwarmingssysteem vergelijken. Blader langs de tabel voor uitgebreide informatie over de goedkoopste verwarmingsopties voor uw huis.

De beste manier om de goedkoopste verwarming voor uw huis te krijgen, is door een expert te vragen. Ze hebben elke dag te maken met verwarmingssystemen en kunnen u helpen de valkuilen te vermijden waarmee doe-het-zelfgebruikers worden geconfronteerd. Vul het onderstaande formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. In de winter is het verwarmen van uw huis een noodzaak.

Zonder verwarming zouden u en uw gezin rillen en kan uw huis beschadigd raken. Bevroren leidingen en de lekken die ze veroorzaken zijn kostbare tragedies. Hoewel verwarmingssystemen nodig zijn om uw gezin te beschermen en uw huis in goede staat te houden, is het kopen van een nieuwe een dure onderneming. Geothermische warmtepompen zijn misschien wel de meest efficiënte methoden om uw huis te verwarmen.

Environmental Protection Agency (EPA), geothermische warmtepompen kunnen de energiekosten met bijna 50% verlagen in vergelijking met traditionele brandstofverwarmingssystemen (zoals een gasoven of ketel). Je kunt toch geen efficiëntie van meer dan 100% hebben, toch? Verkeerde. Grondwarmtepompen bereiken een hoog rendement omdat ze de warmte niet maken; ze brengen het gewoon over van de grond naar uw huis. Een gemiddelde geothermische warmtepomp heeft 1 BTU energie nodig om 4 BTU's warmte van de grond naar uw huis te verplaatsen, wat zich vertaalt in een efficiëntie van 400%.

Vertrouw ons; we hebben 110% moeite gedaan toen we de wiskunde deden. Geothermische warmtepompen, of grondwarmtepompen, werken door warmte uit de grond te halen en deze in uw huis te pompen. De aarde bevat van nature warmte, en geothermische warmtepompen gebruiken ondergrondse leidingen gevuld met koelmiddel om de warmte op te vangen en te gebruiken om uw huis te verwarmen. De compressor pompt het koelmiddel door koelmiddelleidingen (het verhoogt ook de druk van het koelmiddel, waardoor ook de temperatuur stijgt).

De leidingen gaan ondergronds en werken net zoals een condensor zou doen - het koude koelmiddel erin verzamelt warmte van ondergronds. Het warme koelmiddel stroomt vervolgens naar de binnenspoelen die in huis zitten. Vervolgens drukt de ventilator lucht over de verdamperspiralen. De warmte van het koelmiddel wordt overgebracht naar de lucht en circuleert via het kanaal door uw huis.

Net als airconditioners en andere warmtepompen gebruiken geothermische systemen gecomprimeerd koelgas om warmte over te dragen. Meestal blijft het koelmiddel in de warmtepomp. Maar als het systeem een lek ontwikkelt, komt het koelmiddel in de atmosfeer. Koelmiddelen, zoals R-134a, die veel voorkomen in warmtepompen voor woningen, zijn fluorkoolwaterstoffen en ozon.

Geothermische warmtepompen zijn misschien wel de meest efficiënte verwarmingsoptie voor uw huis. Ze hebben echter wel hoge installatiekosten. Dit zijn de voor- en nadelen. Standaard warmtepompen, of luchtbronwarmtepompen, zijn het meest voorkomende type warmtepompen in de VS.

Ze werken en lijken op centrale airconditioners, maar bieden zowel verwarming als koeling. Net zoals centrale AC-units en geothermische warmtepompen, gebruiken ze de dampcompressiekoelcyclus om uw huis te verwarmen en te koelen. Het zijn „split-systemen”, waaronder een binnenunit en een buitenunit die koelmiddel met elkaar uitwisselen om uw huis te verwarmen en te koelen. Naast deze componenten heeft een lucht-warmtepomp ook een omkeerklep.

Het verandert de richting waarin het koelmiddel stroomt, zo schakelt de warmtepomp tussen verwarmings- en koelmodus. Net als geothermische warmtepompen hebben luchtbronunits een klein risico op koelmiddellekkage, wat schadelijk kan zijn voor het milieu en uw gezondheid. In tegenstelling tot geothermische warmtepompen hebben luchtbroneenheden lagere installatiekosten omdat er geen graafwerkzaamheden nodig zijn. Kanaalloze mini-split-warmtepompen zijn slechts kleine versies van lucht-warmtepompen.

Ze verwarmen en koelen echter slechts één zone (of kamer). Mini-splitsingen hebben een buitenunit, die buiten naast het huis zit, en een binnenunit. De buitenunit wordt aangesloten op de binnenunit, die binnenshuis aan een muur hangt, met koelmiddelleidingen en bedrading. Mini-splitsingen gebruiken dezelfde dampcompressiekoelcyclus en de belangrijkste componenten van een luchtbronwarmtepomp om warme lucht in uw huis te leveren, alleen in een kleiner pakket.

Zoals hun naam al aangeeft, maken kanaalloze mini-split-eenheden geen verbinding met kanalen. Aangezien mini-split-systemen geen verliezen ondervinden door leidingen, zijn ze een van de meest energiezuinige verwarmingssystemen die er zijn. Dat is totdat de buitentemperatuur te laag wordt. Vanaf ongeveer 30ºF zal een luchtbronwarmtepomp (inclusief minisplits) zijn efficiëntie verliezen naarmate de temperatuur daalt.

Dit efficiëntieverlies komt doordat er minder warmte in de lucht zit, dus de warmtepomp moet harder en langer werken om warmte van buitenaf af te voeren. Kanaalloze mini-split-warmtepompen zijn zeer efficiënte systemen en hebben lage bedrijfskosten. Ze verwarmen en koelen echter alleen eenpersoonskamers of zones. Net als andere warmtepompen hebben ze een kleine impact op het milieu, met een kleine kans dat hun koelmiddel in het milieu terechtkomt.

Gasovens zijn het meest voorkomende type verwarmingssysteem in de VS. Ze komen het meest voor in klimaatzones met vriestemperaturen, zoals het Midwesten en het Noorden van de VS,. Er zijn verschillende capaciteiten, efficiënties, snelheden en andere functies beschikbaar op gasovens. Ze hebben echter allemaal dezelfde functie: aardgas verbranden om de lucht in uw huis te verwarmen.

Gasovens werken door aardgas of propaan in een brander te verbranden. Een warmtewisselaar, die zich boven de brander bevindt, verzamelt de warmte van de verbranding. Vervolgens zuigt de blower koele lucht uit uw huis aan en blaast deze over de warmtewisselaar. De lucht verzamelt de warmte van de warmtewisselaar.

Vervolgens blaast het door uw kanalen in de toevoeropeningen van elke kamer in uw huis. Dit proces wordt herhaald totdat het instelpunt van je thermostaat is bereikt. Tegelijkertijd wordt al het verbrandingsgas, dat koolmonoxide bevat, via het rookkanaal van uw huis afgevoerd. Het rookkanaal is in wezen een schoorsteen voor uw oven.

Gasovens met een hoog rendement hebben secundaire warmtewisselaars die extra warmte uit de uitlaat terugwinnen om uw huis verder te verwarmen. Als zodanig kosten ze meestal meer. Naast een gasgestookte oven, zou je ook een elektrische oven kunnen kopen. Elektrische ovens gebruiken echter veel meer energie om te werken.

Als zodanig zijn hun jaarlijkse energiekosten aanzienlijk hoger dan die van gasovens. Houd er rekening mee; gasovens hebben geen manier om uw huis in de zomer te koelen zoals warmtepompen dat doen. Daarom moet u een airconditioner kopen om te combineren met een gasoven als u zowel verwarming als koeling in uw huis wilt. U kunt uw prijs van aardgas vinden bij uw plaatselijke nutsbedrijf of een gemiddelde kostprijs voor uw regio uit de VS, S.

Gasovens verbranden aardgas om uw huis te verwarmen. Aardgas brandt relatief schoon, maar heeft nog steeds een kleine impact op het milieu. In ijskoude winters zijn ze echter de beste en goedkoopste manier om je huis lekker warm te houden. Voordat de efficiëntie van gasovens werd geperfectioneerd, waren gasketels voor woningen het meest voorkomende verwarmingssysteem (na houtkachels).

Tegenwoordig zijn ketels nog steeds gebruikelijk, maar meestal hebben nieuwe huizen ze niet vanwege hun hogere kosten vooraf. Net als gasovens vereist het Federal Energy Management Program (FEMP) minimale efficiëntie-eisen voor ontwerpen van nieuwe residentiële ketelsystemen. Dit betekent dat huiseigenaren ten minste 84% AFUE-beoordeling kunnen verwachten op een nieuw ketelsysteem; het maximale rendement voor een gasboiler is ongeveer 96% AFUE. Gasketels hebben ook elektrische tegenhangers.

Net als elektrische ovens zijn elektrische boilers echter veel duurder in gebruik dan aardgasverbrandingssystemen. Gasketels werken op dezelfde manier als gasovens omdat ze aardgas verbranden om uw huis te verwarmen. De manier waarop de warmte wordt uitgewisseld met de lucht in uw huis verschilt echter. Een gasbrander verwarmt water tot zeer hoge temperaturen, vaak boven het kookpunt (vandaar de naam „ketel”).

Een pomp circuleert het hete water- en stoommengsel door uw huis naar plintradiatoren, gietijzeren radiatoren of een hydraulisch verwarmingssysteem (of vloersysteem met stralingswarmte). Ketels zorgen voor een zeer gelijkmatige warmteverdeling in huis, plus ze drogen de lucht minder uit dan gasovens. Gasketels hebben hogere kosten vooraf dan de meeste verwarmingssystemen, maar hebben lage energiekosten en een uitstekende warmteverdeling. Gebruik de onderstaande tabel als referentie voor de belangrijkste voor- en nadelen van gasketels.

De meeste huiseigenaren gebruiken een centrale verwarming om hun huizen warm te houden in de winter. Als u echter een tochtige kamer heeft of een ruimte die altijd te koud is, kunt u een beroep doen op ruimteverwarmingstoestellen. Ruimteverwarmingstoestellen zijn een veilige en effectieve manier om uw huis te verwarmen, en u kunt ze gebruiken om een deel van het werk van uw HVAC-systeem uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld het instelpunt van je thermostaat verlagen en een ruimteverwarming in je thuiskantoor laten werken als je vanuit huis werkt.

Op deze manier verwarm je niet je hele huis, alleen de ruimte die je gebruikt. Als zodanig verbruikt dit doorgaans minder totale energie en verlaagt het uw verwarmingskosten. De verschillende ruimteverwarmingstoestellen zullen in kosten variëren afhankelijk van hun verwarmingscapaciteit gemeten in BTU's (British Thermal Units) en verschillende andere factoren, zoals het montagetype voor convectieverwarmers. Je huis warm houden en je gezin gezellig houden hoeft je portemonnee niet te schaden.

De bovenstaande gids geeft de gemiddelde prijs, installatiekosten, gemiddelde energiekosten en de voor- en nadelen van elk systeem. Daarom zou u in staat moeten zijn om een weloverwogen en meest kosteneffectieve oplossing te maken voor de specifieke behoeften van uw huis. Jonathon is een werktuigbouwkundig ingenieur met meer dan tien jaar ervaring in de HVAC-industrie. Hij heeft praktijkervaring met alle soorten HVAC-systemen.

Essential Home and Garden is een one-stop-gids voor huiseigenaren. Als we „one-stop” bedoelen, bedoelen we alles. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen. Aardgas is er in overvloed en brandt schoon.

Een aardgasoven kost vooraf meer dan een elektrische oven of een oliegestookte oven, maar bespaart op bedrijfskosten. Het is een efficiënte manier van verwarmen, met een verbrandingsefficiëntie van 83,9%. Aardgas is een fossiele brandstof, maar het brandt schoner dan andere fossiele brandstoffen en produceert minder uitstoot van broeikasgassen. Een kanaalloze warmtepomp is een elektrisch systeem dat een van de meest efficiënte manieren biedt om een huis te verwarmen en te koelen.

Het systeem verbruikt tot 60% minder energie dan conventionele elektrische verwarmingssystemen. De prijzen van stookolie zijn directer gekoppeld aan de prijs van ruwe olie, zodat pieken en dalen in de prijs van ruwe olie olie veel duurder kunnen laten lijken dan aardgas, of een betere deal, afhankelijk van de grillen van de markt. Houtwarmte kan zeer goedkoop zijn als u toegang heeft tot gratis brandhout, of als u uw eigen hout uit uw houtperceel snijdt. Aangezien de kosten voor verwarming en koeling de helft van uw jaarlijkse energierekening kunnen uitmaken, kan het hebben van een zeer efficiënt verwarmingssysteem u helpen geld te besparen.

Het is een goed startpunt als ik mezelf begin te informeren over de verschillende opties om mijn huis efficiënt te verwarmen. Van het verwarmen van de zwembadruimte in de kelder tot het verwarmen van het water in uw zwembad buiten, hier is een blik op huisverwarming en hoe u deze winter energiezuiniger kunt zijn. Bovendien, omdat ze niet zo heet hoeven te werken als een oven of convectieverwarmer, verbruiken ze minder energie. Het geeft aan hoeveel van de energie in de brandstof wordt omgezet in bruikbare warmte en hoeveel er waarschijnlijk wordt verspild.

Hoewel er verschillende soorten warmtepompen zijn om uit te kiezen, zijn lucht-warmtepompen de meest voorkomende. Nu is het waar dat het gebruik van elektriciteit om warmte op te wekken 100% efficiënt is omdat er geen warmte verloren gaat aan uitlaat of transmissie, maar het duurt lang om een zwembad te verwarmen met een elektrische verwarming. In het echte leven hebben weinigen van ons de luxe om te kunnen kiezen tussen zeven verschillende soorten verwarmingssystemen. Als u een deel van uw warmte produceert met een houtkachel of pelletkachel of zonnewarmte, kan het verwijderen van binnenmuren helpen die warmte gelijkmatiger te verdelen.

Eén buitenunit kan worden aangesloten op meerdere binnenunits om extra zones te verwarmen en te koelen, wat betekent dat u niet voor elke zone een extra buitenunit hoeft te kopen. In alle, behalve de koudste klimaten, kunnen ze zeer efficiënt zijn in het omzetten van een bepaalde hoeveelheid van de energiebron, elektriciteit, in een bepaalde hoeveelheid warmte (maar nog steeds niet zo effectief als energiebesparende geothermische warmte). Ze zijn efficiënt omdat ze de lucht niet verwarmen en ze geen fossiele brandstoffen verbranden; ze verwarmen alleen de mensen en objecten in de kamer. .

Leave Reply

All fileds with * are required