Kan je elektrische centrale verwarming hebben?

Elektrische centrale verwarming kan twee dingen betekenen: ten eerste, het vervangen van uw oude gasketel door een ketel op elektriciteit, of ten tweede, het vervangen van uw oude radiatoren door slimme elektrische radiatoren. Deze worden eenvoudig in uw huis aangesloten en verwarmen uw hele huis zonder boiler.

Kan je elektrische centrale verwarming hebben?

Elektrische centrale verwarming kan twee dingen betekenen: ten eerste, het vervangen van uw oude gasketel door een ketel op elektriciteit, of ten tweede, het vervangen van uw oude radiatoren door slimme elektrische radiatoren. Deze worden eenvoudig in uw huis aangesloten en verwarmen uw hele huis zonder boiler. Centrale verwarming op gas maakt gebruik van een gasvoorziening op het net die over het algemeen een stuk goedkoper is dan de equivalente hoeveelheden elektriciteit. Om deze reden zijn de centrale verwarmingseenheden op gas een veel betere keuze dan de elektrische eenheden zouden zijn.

U bespaart veel geld door de leidingen te installeren om het gas naar het apparaat te brengen. Misschien wilt u zelfs overwegen om dit gas als brandstof voor uw fornuis te gebruiken, aangezien u de leidingen toch gaat installeren. U kunt nog meer geld besparen door een gasfornuis en een wasdroger op gas te hebben. Zoals u waarschijnlijk wel kunt raden, gebruiken elektrische centrale verwarmingssystemen elektriciteit om warmte op te wekken in plaats van gas of olie.

Deze zijn er in veel verschillende vormen, vormen en maten om aan verschillende omstandigheden te voldoen. elektrische verwarmingsopties omvatten warmtepompen, infrarood verwarmingspanelen, elektrische radiatoren, opslagverwarmers en elektrische boilers (hier komt later meer over). Centrale verwarming kan gas of elektriciteit als stroombron gebruiken, hoewel sommige huizen hybride opstellingen hebben die beide gebruiken. aardgas is de meest gebruikte brandstof voor centrale verwarmingssystemen, gevolgd door elektriciteit.

Hoewel je misschien nog steeds enkele radiatoren of plintverwarmers in huizen aantreft, hebben de meeste huizen tegenwoordig geforceerde luchtverwarmingssystemen. Verwarmingssystemen met geforceerde lucht kunnen gas of elektrisch zijn. Beide zullen de klus klaren en je huis warm houden. Net als andere elektrische centrale verwarmingssystemen stoten warmtepompen zelf geen koolstofemissies uit, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor de meer milieubewuste huiseigenaren die er zijn.

De kosten van een elektrisch verwarmingssysteem stijgen als u moderne opslagverwarmers wilt plaatsen. Gasovens zijn efficiënter en verbruiken minder stroom, maar hun kosten vooraf zijn hoger en ze slijten sneller dan elektrische ovens. Dus als u elektrische huisverwarming combineert met een koolstofvrij elektriciteitstarief, weet u dat uw verwarming koolstofvrij zal zijn. Bovendien zijn olie en gas beide afnemende hulpbronnen, terwijl het installeren van een efficiënte elektrische verwarmingsoplossing huiseigenaren voor zal stellen op het koolstofplan van de overheid („Modellering uitgevoerd voor het koolstofplan toonde vrijwel geen rol voor binnenlands aardgas in 2050).

Hoeveel u precies terugkrijgt, hangt af van hoe uw warmtepomp presteert, maar het ontvangen van meer dan de initiële kosten voor het hele elektrische verwarmingssysteem en de installatie ervan is verrassend gebruikelijk. Meestal overwegen deze jongeren om helemaal elektrisch in hun huizen te gaan, zodat ze geen leidingen hoeven te laten installeren om het gas erdoorheen te laten stromen, en ze hoeven geen aanbetaling te doen bij de gasleverancier. De bedrijfskosten van gas en elektrische verwarming zijn veel dichterbij als je kijkt naar een grondwarmtepomp (GSHP) of luchtbronwarmtepomp (ASHP) -systeem. Elektrische ovens produceren geen koolmonoxide, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over dit dodelijke gas in uw huis.

Artikelen op elektrische brandstof kunnen ook problemen hebben, maar ze zullen eerder de stroomonderbreker in uw huis omdraaien en u waarschuwen dat ze problemen hebben. Dus als u een aardgasleiding uw huis binnenloopt, is het waarschijnlijk dat uw centrale verwarmingssysteem ook gas gebruikt. Het voordeel hiervan is dat, op basis van de hoeveelheid elektriciteit die een warmtepomp gebruikt, deze effectief kan werken met maar liefst 350-400% of meer (1 eenheid elektriciteit levert 4 eenheden warmte op). Elektrische verwarmingssystemen hoeven echter mogelijk maar één verwarming in die kamer aan te zetten, waardoor de warmte precies daar komt waar het nodig is.

Leave Reply

All fileds with * are required